Öne Çıkanlar mert şener deprem yerevan marmaradepremi Manisa Büyükşehir Belediye

Türkiye yüzde 56’yla ithalata engel konulmasını en çok isteyen ülke

TÜRKİYE LİDER 

25 ülke genelinde ortalama yüzde 37'lik bir kesim, ülkelerinde mal ve hizmet ithalatını sınırlamak için daha fazla ticaret engeli olması gerektiği konusunda hemfikir, buna karşı çıkan kesimin oranı ise yüzde 27. Türkiye yüzde 56'yla, ticarete engel konulması gerektiğini en çok düşünen ülke olarak ilk sırada gelirken, onu yüzde 55'le Kolombiya ve Güney Afrika izliyor. Listenin son sırasında yüzde 22 ile Japonya gelirken, Hollanda yüzde 23, Almanya ise yüzde 24'le onu takip ediyor.

KÜRESELLEŞMENİN DEMOKRASİYİ ENGELLEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORLAR

Ankete katılanların yüzde 31'i küreselleşmenin hükümetlerinin etkili ekonomik politikalar uygulamasını engellediğinİ düşünürken, yüzde 42'si tarafsız veya fikri yok. Yüzde 28 küreselleşmenin ülkelerinde demokrasinin iyi işlemesini engellediğini kabul ederken, daha büyük bir oran (yüzde 32) aynı fikirde değil ve daha da büyük bir grup tarafsız veya fikirsiz (yüzde 40). Fransa bu kategoride yüzde 41'le ilk sırada gelirken, onu Türkiye yüzde 39'la, İtalya yüzde 38'le, Malezya yüzde 38'le izliyor. Güney Kore, yüzde 56 ile bu çoğunluğa katılmayan tek ülke.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.