Öne Çıkanlar atatürk banyo tarım ayhan Cengiz Ergün

Manisa'nın tek 'Öğretmenler Korosu' çalışmalara başladı

 Akademik başarının  yanı sıra sosyal projelerle  adından sıkça söz ettiren  Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi   öğretmenlerden oluşan koroyu kurdu ve çalışmalara başladı. Öğretmen korosu yıl sonunda Manisalılara ücretsiz konser verecek.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş  öğretmen korosunu ziyaret etti. Yıldıray Demirtaş "Cumhuriyetimizin 100. yılında cumhuriyetimizin kazanımları sanatta sporda ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Güzel bir koro öğretmen korosu oluşmuş durumda. Meslektaşlarımı kutluyorum"  dedi.

Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Bozoğlu ise  “Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz  koronun aynı zamanda  Öğretmenlere motivasyon oluyor.  Öğretmenlerimiz derslerden sonra rahat bir ortamda kendileri söyleyip çalışıyorlar güzel bir deşarj oluyorlar umarım bu tür faaliyetler etkili olur yıl sonunda  öğretmenlerimizi dinleyeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi müzik  öğretmeni ve öğretmen korosu şefi Gül İmren ise "16 kişi ile başladığımız bu serüvene 25  arkadaşımız ile devam ediyoruz. Geçen yıl başlattığımız öğretmenler koromuz bu yıl konsept  değiştirip devam ediyor. Geçen yıl Türk Müziği repertuarından  parçalar  öğrenmiştik ve sahneye çıkmıştık. Bu yılda 90'ların popüler müziklerinden 90'lar pop dediğimiz müzikler ile yıl sonunda sahnede olmayı planlıyoruz. Kursun açılmasında emeği geçen Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz ,  Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi  Müdürü Ömer Bozoğlu'na  tüm emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.


Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi müzik  öğretmeni ve orkestrada  keman çalan Fatma Gün Altay ise "öğretmenlerimizin bu yıl talepleri daha fazla oldu. Geçen yıl düzenlediğimiz konserden sonra ilgi koroya ilgi arttı. Öğretmen arkadaşlar her hafta buraya gelip çalışmalara katılıyor. Koro sayesinde arkadaşlık ilişkilerimiz arttı. Geçen yıl Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği ağırlıklı bir koro varken bu yıl pop müziğe yöneldik. Çalışmalarımız gayet güzel gidiyor. Yıl sonuna çok  güzel konser hazırlıyoruz ve herkesi yıl sonundaki konserimize davet ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.