Öne Çıkanlar çanakkale diş ödül kadın yıldırım

PROMOSYON NEDİR?

                                          

   Bir markanın ya da firmanın mevcut ya da olası müşterisiyseniz mutlaka onları daha yakından tanıyabileceğiniz, ürünleri görebileceğiniz promosyonlar her zaman vardır ve olması gerekir. Günümüzde tüketiciler daha bilinçli olduğu için sadece reklam ve fiyatlandırma mesajları yeterli gelmeyecektir. Firmaların rekabetten sıyrılıp ön plana geçmesi de promosyon çalışmaları ile olmaktadır. Ürünün ya da firmanın baskısının ya da logosunun üzerinde olduğu promosyon ürünleri hedef kitlelerine mesaj vererek, satış politikasına katkı sağlar. Size özel bir hediye ya da markanın tanıtımı için ufak bir obje sayesinde firmayla daha kolay bağlantıya geçebilirsiniz. Özellikle tanıtım için pek çok ürün promosyon olarak kullanılabilmektedir. Satış elemanları, promosyonu bir satış stratejisi olarak kullanabilmektedir.

Reklam dünyası her geçen gün daha fazla gelişmekte ve firmalar, promosyon ürünlerini daha çok insana sunabilmeyi hedeflemektedir. Böylece tüm tanıtım faaliyetleri hızla ve etkili şekilde dışarıya açılmış olur. Tüketiciler firmaların çalışmalarından haberdar olmadan, doğru bir promosyon faaliyeti yürütülmüş olmaz. Sektörler bu anlamda doğru bir çalışma planladığında tanıtım amaçlarını daha etkin hale getirmiş olurlar. Her firma promosyon faaliyeti yürütebilir. Bu konuda öncelikle sadece firma adı, logo değil aynı zamanda renk, tasarım oldukça önemlidir. Tüm bunlar belirleyici bir etki yaratmaktadır. Akıllıca bir promosyon etkinliği oluşturmak için, seçilen tasarımın, rengin alışılagelmişlerden farklı olması diyebiliriz. Rakiplerin bu konuda neler yaptığını göz önünde bulundurarak promosyon malzemesi seçmek çok daha etkili olacaktır. Promosyonun, firmanın bütçesini aşmamasına özen gösterilmelidir. Kullanım amacına uygun bütçe belirlediğinizde hem bütçenizi sarsmayacak ve firmanızı etkin şekilde tanıtabilme imkanınız olacaktır. Amaca uygun doğru ürünlerle kendinizi daha iyi ifade etme yolunu bulabileceksiniz.

Promosyon ürünleri geniş bir skalada ele alınabilir. Kalıcılık için, uzun süreli kullanılabilecekleri tercih  etmek daha doğru olmaktadır. Sektörünüze ve yapmak istediğinize göre promosyon ürünü seçebilirsiniz. Hedef kitle bu konuda oldukça önemlidir. Mevsimlere göre de promosyon ürünü tercihi yapmak, iyi sonuçlar verecektir. Ajanda takvim gibi ürünler yeni yılla birlikte dağıtılmaya başlarken, Yaz aylarında ufak el ya da masaüstü vantilatörleri tercih etmek insanların ihtiyacı karşılamaya yönelik olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.