Öne Çıkanlar ödül kadın oyunculuk model aşkın

Pozitif Ayrımcılığa DP İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda’dan Eleştiri

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Şerife Balcı Kadın Platformu üyeleri ile yaptığı video konferans görüşmesi sırasındaki açıklamaları ile, sosyal medyada eleştirilerin hedefi oldu.

"Geldiğimiz noktada şunu ifade etmek isterim. Belli meslek dallarında zaten kadın egemenliği vardır yani kadınlar daha fazla o alanda çalışıyor. Örneğin eczacılık, öğretmenlik mesleği gibi kadının doğasına da uygun olan bu mesleklerde kadınlar oldukça ciddi bir güç aslında. Üniversitedeki akademik dünyada kadınların sayısı, erkek hocalara göre çok daha fazla.”

İfadeleriyle pozitif ayrımcılık yapan ve eleştiri oklarını üzerine çeken Kılıçdaroğlu’na bir cevap da, Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda’dan geldi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının yer aldığı haberi kendi twitter hesabında paylaşan Arda, paylaşımına bir de Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü ekleyerek kendi dilinde Kılıçdaroğlu’na eleştiride bulundu. 

"Bizim toplumumuz için ilim ve fen lazım ise, bunları aynı derecede hem erkek hem de kadınlarımızın iktisap etmesi lazımdır." Mustafa Kemal ATATÜRK #ToplumsalCinsiyetEşitliği #KadınınDogasıHerŞeyeUyar

#KadınınDogasıHerŞeyeUyar etiketini de attığı tweet’e ekleyen Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda’nın paylaşımı sosyal medyada oldukça beğenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.