Öne Çıkanlar çanakkale diş ödül kadın yıldırım

Öğretmen ataması ile ilgili Bakan Özer’den önemli açıklamalar

Öğretmen atamalarına ilişkin beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi. Katıldığı bir canlı yayından öğretmen ataması hakkında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Özer; öğretmen atama takvimi 2022 için Eylül ayını işaret etti ve tarihi duyurdu. Peki; Öğretmen ataması ne zaman yapılacak; atama takvimi 2022 belli oldu mu? İşte öğretmen atamaları için güncel gelişmeler.

Bakan Özer: "Eğitim sistemimizde 1.2 milyon öğretmen var. Atama yapılmayan hiçbir yılımız yok her yıl Öğretmen Ataması yapıldı. Daha önce çalışmalarımızın sürdüğünü söylemişti ve söylediğim gibi çalışmalarımız nihayetlendi. Eylül'ün ilk haftasında atamalar yapılacak şekilde süreci kamuoyuyla paylaşacağız. Atamaların yüzde 50'sini İstanbul'a yapacağız. Ağırlığı okul öncesi öğretmenliğe vereceğiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Öğretmen ataması için Maliye Bakanlığı ile çalışmamızı tamamladık. Eylül'ün ilk haftası atama yapılacak şekilde süreci paylaşacağız" açıklamasında bulundu.

Bakan Özer, "İnşallah 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk haftasında atamalar yapılacak şekilde süreci kamuoyuyla paylaşacağız. Atamaların yüzde 50'sini İstanbul'da yapacağız. Atayacağımız öğretmenler de branş olarak okul öncesi öğretmenlik alanına vereceğiz. Okul öncesi eğitim ciddi bir sıkıntısı vardı. Son 6 ay içerisinde 400 bin çocuğumuzu anasınıfıyla buluşturduk. İstanbul'a 1000 yeni anaokulu yapacağız, 2022 sonuna kadar bitireceğiz" diye konuştu.

2021 yılı öğretmen atama takvimi Mart ayında ilan edilmişti. Atama takviminin ilerleyen günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanması bekleniyor. Kadro ve branş dağılımı da atama takviminin yayınlanması sonrasında netlik kazanacak.

Öğretmen ataması kadro ve branş dağılımı atama takviminin yayınlanmasının ardından netlik kazanacak. 2022 öğretmen ataması kadro ve branş dağılımı konusunda net bir açıklama bulunmuyor. Ocak ayında gerçekleştirilen 15 bin öğretmen atamasının branş dağılımı şu şekildeydi:

Sınıf öğretmenliği - 2 bin 175 kişi

Özel eğitim öğretmenliği - Bin 755

Okul öncesi öğretmenliği - Bin 302

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.