Öne Çıkanlar mert şener deprem yerevan marmaradepremi Manisa Büyükşehir Belediye

Kuryemama.Com Sitesinde Kedi Kıyafetleri Tırmalama Tahtası Veya Mamasını Güvenle Satın Al

Kuryemama.Com Sitesinde Kedi Kıyafetleri Tırmalama Tahtası Veya Mamasını Güvenle Satın Al

İçgüdüsel olarak tırnaklarını keskinleştirmek, hayatta kalmak için yapmaları gereken doğal bir şeydir. Doğal yaşamlarında tırnaklarını ağaçta veya tırnaklarına uygun yerlerde keskinleştirirler. Aynı şeyi özel hayatlarında da yapabilecekleri yerler arıyorlar. Koltuk kenarları veya halılar genellikle en çok takıldığı yerlerdir. Yaptıkları bu tırnak bileme hareketi içgüdüsel ve hayati bir ihtiyaçtır. Kedi tırmalama tahtası, kedilerin avlanma içgüdülerini korumak için ihtiyaç duydukları tırmalama alanını yaratır. Ayrıca evin etrafındaki şeyleri kullanmayı bırakırlar.

Kedi Tırmalama Direklerinin Avantajları

Kedi dostlarımız evde bizimle yaşasalar da zihinleri her zaman özgürdür. Gece kalkıp dolaşmalarının sebebi aslında geceleri avlanma içgüdülerini serbest bırakmaktır. Tırnaklarını kanepelere ve halılara batırırken kendilerini güvende hissederler. Bu onların yükseğe tırmanmalarına, kendilerini tehlikelerden korumalarına, istediklerini kapmalarına veya bölgelerini işaretlemek için koku salmalarına olanak tanır. Kedi tırmalama direği, evde yaşayan kediler için oldukça kullanışlı bir üründür. Yani;

• Bu, kedilerin pençelerini tımar etmelerini sağlar.

• Kedilerin içgüdüsel avlanma ihtiyaçlarını karşılar.

• Kedilerin bölgelerini işaretlemesine izin verir.

• Kediler için bir oyun alanı yaratın.

• Kedilerin ev eşyalarına zarar vermesini engeller.

• Kedilerin daha sağlıklı ve mutlu olmasına yardımcı olur.

Kedi Tırmalama Sütunu

Kedi tırmalama direği veya kedi tırmalama direği temelde aynı anlama gelir. Sütun daha yüksek ve daha güçlü olabilirdi. Daha küçük tahtalar tercih edilir. Kedi tünekleri, evdeki kedilerin favori mekanlarıdır. Bu alanları onlar için oluşturmazsanız, seçtikleri yerleri karalama alanlarına çevireceklerdir. Özellikle evden hiç çıkmayan kediler için tırmalama direkleri için yerler oluşturmak çok önemlidir. Kedilerin ağaçlara tırmanması, bölgelerini işaretlemesi ve pençelerini keskinleştirmesi gerekir. Evin çeşitli yerlerine tırmalama direği kedinin sağlıklı gelişimi için faydalıdır. Aksi takdirde sevgili dostlarımız evdeki mobilyaları kaşımaya devam edeceklerdir.

Kedi Türüne Ve İhtiyaçlarına Göre Mamalar Nasıl Seçilir?

Mama seçimi kedinizin özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, kedi maması seçerken yaş önemli bir faktördür. Belirtildiği gibi, kedi maması yaşa göre değişir. Gelişim aşamasında minik dostlarınızın besin değeri ve vitamin gereksinimleri değişebilir. Bu nedenle kedi mamalarının yağ ve protein içeriğine dikkat etmelisiniz.

Yetişkin kedilere, özellikle yavru kedi maması tercih etmemeye özen gösterilmelidir. Yaş faktörüne ek olarak, yiyecek seçimi doğrudan kedinin ağırlığından etkilenir. Küçük arkadaşlarımızın vücutları iri olabilir ve farklı diyetlere ihtiyacı olabilir. Kedi yaşı nedeniyle zayıf veya fazla kiloluysa, mama seçimi de değişecektir. Kilolu kediler için diyet mamalar tercih edilebilirken, zayıf kediler için vitamin içeriği yüksek mamalar tercih edilmelidir.

Kedi Maması Alırken En Sık Yapılan Hatalar Nelerdir?

Kedi maması satın alırken en sık yapılan hatalardan biri de minik dostlarınız için mama seçimi yapmaktır. Ne yazık ki, bir tür kedi maması çok sağlıklı değildir. Kedilerde tek tip mama alışkanlığı sonunda o mamaya bağımlı hale gelir ve eksikliği vücutta eksikliğe neden olur. Bu nedenle kedi için tek tip mama seçmek yerine en az iki çeşit mama seçmek daha doğru bir tercihtir.

Kedi Kıyafet Giyer Mi?

Kedi kıyafetleri genellikle kolsuzdur. Köpekler kadar çok çeşidi olmasa da minik dostlarınızın sevimli hayvanlara dönüşmesini sağlar. Kedilere kıyafet giydirmek zararlı değildir. Soğuk havalarda kedileri korumak için çeşitli renk ve modelde üretilen kedi kıyafeti tercih edilebilir. Tüm kedi maması ve su kabı, tırmanma tahtası, taşıma çantası, çöp kutusu, her türlü kedi ıslak ve kuru maması ve kedi kıyafeti gibi ihtiyaçları için Kurye Mama adresini ziyaret edebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.