Öne Çıkanlar mert şener deprem yerevan marmaradepremi Manisa Büyükşehir Belediye

Kızılırmak nehrindeki işletmelerde hukuksuz devir

Nevşehir'in Avanos ilçesindeki Kızılırmak nehri etrafında mülkiyeti hazineye ait 122 ada 1-2-3-11-12 parsel, 27 ada 45 parsel,16 ada 1-5 parsel devletin hüküm ve tasarrufu olan tapulu 160,215 metre kare taşınmaz sosyal donatı alanı olarak Avanos Belediyesi tarafından işletilmesi ve işlettirilmesi için 8 Mart 2007 tarihinde Avanos Kaymakamlığı ve Avanos Belediyesi arasında 10 yıllık protokol imzalandı. Bu süre içerisinde bu alana 5 adet işletme yapıldı. O dönemde bu 5 işletmeden 4’ünün ihalesini ise dönemin AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Körükçü’nün kardeşinin şirketi aldı.

PROTOKOL BİTMESİNE RAĞMEN TAHLİYELER GERÇEKLEŞMEDİ

1 Mart 2017’de kira sözleşmesinin bitmesine rağmen yap-işlet-devret modeliyle işletilen 5 işletmenin tahliye edilmemesi üzerine Avanos Belediyesi 8 Mart 2017’de Avanos Kaymakamlığı ile 2886 sayılı devlet ihale kanununun 75. Maddesini yerine getirmesi için başvuruda bulundu. Bunun üzerine işletme sahipleri ise, Avanos Sulh Hukuk Mahkemesine başvurarak tahliyelerin tedbiren durdurulması kararını aldırdı. Bunun üzerine Avanos Belediyesi ise Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Ankara 15. Hukuk Dairesi 29 Nisan 2021 tarihinde Avanos Belediyesi lehine kesin kararı vererek tahliyelerin devam etmesi kararını vermesine rağmen işletmeler tahliye edilmedi.

TAHLİYE ERTELENDİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.