Öne Çıkanlar çanakkale diş ödül kadın oyunculuk

Asansör Bakımı Ne Zaman Yapılmalı?

Asansör Bakımı Ne Zaman Yapılmalı?

Günümüzde sürekli kullanıma maruz kalan asansörlerin düzenli bakım ve revizyon çalışmalarına tabi tutulması çok önemlidir. Hiçbir müdahalede bulunmadan sadece kullanılması insan asansörleri başta olmak üzere, tüm asansörlerin yüksek tehlike arz etmesine neden olabilir. Kurulumu yeni tamamlanan asansörlerin garanti kapsamı sürecinde düzenli olarak bakımının yapılması kaçınılmazdır. Esas dikkat gerektiren garantisi olmayan ve herhangi bir teknik servis tarafından periyodik olarak bakılmayan asansörlerin bakım süreçleridir.

Montajı gerçekleştirdikten sonra garanti süreci boyunca aylık asansör bakımlarını ihmal etmeyen markalar, insan ve yük taşıyan asansörlerin yüksek güvenlik standartlarında yer almasını sağlar. Bu noktada yetkili servis ya da ilgili asansöre dair hizmet veren teknik servislerle iletişime geçerek aylık olarak bakım yaptırmak yasal yönetmelik çerçevesinde belirlenmiş bir kuraldır.

Aylık Asansör Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?

Asansör aylık bakımlarının zorunlu olduğu bilmeyen ya da ihmal eden pek çok bina yetkilisi asansör bakımlarını yaptırmadığı için sürekli arıza ve kullanıcı mağduriyetlerine yol açmaktadır. İnsan hayatını da doğrudan ilgilendiren yük asansörleri de rutin olarak bakım yapılması gereken asansörlerdir. Yüksek kapasiteli yüklerin taşınmasına bağlı olarak aşınan ve yıpranan mekanizmaların düzenli olarak kontrol edilmesi zamandan ve bütçeden tasarruf etmek gibi birçok avantajı beraberinde getirecektir.

Aksi halde kullanıcılarına verim sağlamayan asansör varlığı boşa alan kaplamaktan öteye geçemeyecektir. İnsan hayatını kolaylaştıran bir buluşu gündelik yaşama ve iş hayatına entegre edebilmek periyodik bakım ve kaliteli bir teknik servis desteğinden geçiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.