Öne Çıkanlar çanakkale diş ödül kadın oyunculuk

Tüp bebek tedavisi hazırlıkları

Tüp bebek tedavisi hazırlıkları

 İzmir Tüp bebek tedavisinin başarılı olması için birçok kriter vardır; örneğin çiftin yaşı, sağlık durumu ve kısırlık nedenleri gibi. Ayrıca doktorun tecrübesi de çok önemlidir. Tedaviye başlamadan önce belirli işlemler yapılmalıdır.

 1) Yumurtalık rezerv testi: Yumurta kalitesi ve miktarı için Acetin 2-3. temel hormonal uygulama, günlerde temel ultrason (kist sayımı)

 2) Semen analizi: tedaviye başlamadan önce semeni değerlendirin.

 3) Bulaşıcı hastalıkların taranması: HIV ve  HCV gibi hastalıkların taranması embriyo ve bebek için sorunlara neden olabilir.  Endometriyal kavitenin (uterin kavite) değerlendirilmesi: HSG veya histereskopi ile embriyo yerleştirilmesine engel  olup olmadığını değerlendirin.

 Tüp bebek tedavisi öncesi cevaplanması gereken sorular

 1) Kaç  embriyo transfer edilmelidir?

 Bu sorunun net bir cevabı yok. Annenin yaşı ve elde edilebilecek sağlıklı embriyo sayısına göre karar verilmelidir. Ancak daha büyük anneler için 2 embriyo tercih edilebilir. İkiden fazla embriyo transferi, gebelik riskini artırır.

 2) Artıklarla ne yapmalı?

 Fazla embriyolar, gerekli koşullar sağlandıktan sonra dondurulmalı ve daha sonraki IVF denemeleri için kullanılmalıdır. Bu şekilde, yeni testlerin maliyeti daha düşük olacaktır. Aynı zamanda annede OHHS gibi komplikasyonların görülme olasılığı da azalır.

 3) Çoğul gebelik durumunda ne yapılmalı?

 İkiden fazla embriyo olması durumunda gebelik ve erken doğum riski nedeniyle müdahale  gerekir.

 Tüp Bebek tedavisi ne kadar sürer?

 Her  tüp bebek tedavisi için son adetin üçüncü gününden yumurtaların toplanmasına kadar 10 ila 12 gün sürer. Embriyo transferi  3 ila 5 gün sürer. Bu süre yumurtalıkta depolanan yumurta  sayısına ve embriyonun gelişimine bağlı olarak değişebilir.

Anne yaşı

 Anne yaşı tüp bebek başarı oranını etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Farklı yöntemlerle farklı sayılar ortaya çıksa da 35 yaş altı gebelerde başarı şansı çok daha yüksektir. Tüp bebek  başarı oranları 35 yaş altı gebelerde h-70 arasındadır. Zor olabilse de, sonuçların yalnızca tek bir teste dayandığını belirtmek gerekir. Tekrar istekleri ile tüp bebek başarı oranı doğal olarak artacaktır.

 2. Embriyo durumu

 3. Hamilelik öyküsü

 4. Kısırlık Nedenleri

 5. Çiftlerin Yaşam Tarzı

 Kliniğimizde elde ettiğimiz yüksek başarı oranıyla gurur duyuyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.