Öne Çıkanlar çanakkale diş ödül kadın oyunculuk

Paslanmaz Çelik Sınıfları

Bugün piyasada yüzlerce paslanmaz çelik kalitesi bulunmaktadır. Uygulamanız için doğru olanı seçmek, özellikleri birbirinden oldukça farklı olabileceğinden önemlidir.

Paslanmaz çeliğin adlandırılması için AISI (Amerikan Demir ve Çelik Enstitüsü) sistemi hala endüstri tarafından kullanılmaktadır. Numaralandırma sistemi 2, 3 veya 4 ile başlayan üç basamaklı sayılar kullanır.

200 serisi

İzolasyonlu Bakır Boru   Bu seri, manganez içeren östenitik kaliteler için kullanılır. Bu krom manganez çelikleri düşük nikel içeriğine sahiptir (yüzde 5'in altında).

200 serisi kullanım alanı:

Çamaşır makineleri

Çatal bıçak takımı

Yiyecek ve içecek ekipmanları

Otomotiv endüstrisi

Kapı içi ekipman vb.

300 serisi

LWC Bakır Borular   Bu seri, alaşım elementleri olarak karbon, nikel ve molibden içeren östenitik paslanmaz çelikleri adlandırmak için kullanılır. Molibden ilavesi asidik ortamlarda korozyon direncini arttırırken nikel sünekliği artırır.

Boy Bakır Borular AISI 304 ve 316 bu serideki en yaygın kalitelerdir. AISI 304,% 18 krom ve% 8 nikel içerdiği için yaygın olarak 18/8 çelik olarak da bilinir.

Paslanmaz çelik kaplarda sıcak yemek

300 serisi paslanmaz çelik uygulamaları şunları içerir:

Yiyecek ve içecek endüstrisi

Otomotiv endüstrisi

Kritik ortamlar için yapısal

Medikal enstrümanlar

Mücevher vb.

400 serisi

Ferritik ve martensitik alaşımlar bu paslanmaz çelik serisini oluşturur. Bu kaliteler ısıl işlem için mevcuttur. İyi bir mukavemet ve yüksek aşınma direnci kombinasyonu sağlar. Korozyon direnci özellikleri 300 serisinden daha düşüktür.

400 serisi uygulamaları şunları içerir:

Tarımsal ekipman

Motor milleri

Gaz türbini parçaları vb.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.