Öne Çıkanlar rapor dijital izdo oyunculuk TrinkPara

Odessa'ya füze saldırısı

Rus ordusunca Ukrayna'nın Odessa bölgesindeki Dachnoye kasabasına düzenlenen füze saldırısında bazı binalar ve araçlar zarar gördü. Saldırıda biri çocuk 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bakanlık, kaç depoyu yok ettiğini veya orada hangi silahların saklandığını belirtmedi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Batı ülkeleri tarafından Ukrayna’ya gönderilen füze ve silahların vurulması emrini verdi.

Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta Ukrayna'nın işgali emrini vermesinden yaklaşık beş ay sonra, Rus kuvvetleri yoğunlukla Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde yer alırken halihazırda ülkenin yaklaşık beşte birini işgal ediyor.

Sergey Şoygu, Putin'in en yakın müttefiklerinden biri olarak tanınıyor. Savunma bakanlığından yapılan açıklamada, Putin'in en yakın müttefiklerinden Şoygu’nun Ukrayna'da savaşan Vostok grubunu denetlediği belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri ve müttefikleri, Rusya'nın 24 Şubat'ta işgalinden bu yana Ukrayna'ya milyarlarca dolar değerinde silah sağlarken, Kiev yönetimi, son zamanlarda Batı tarafından tedarik edilen birkaç çoklu fırlatma roket sistemini kullanarak 30 Rus lojistik ve mühimmat merkezine bir dizi başarılı saldırı gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.