Öne Çıkanlar çanakkale diş ödül kadın oyunculuk

Turkovac’ta seri üretim başladı

Yerli Kovid-19 aşısı Turkovac için acil kullanım onayı alındığı, Başkan Erdoğan'ın video konferansla katıldığı törenle Şanlıurfa'dan Türkiye'ye ve dünyaya duyuruldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki üretim tesisinde Turkovac'ın dolum, etiketleme ve ambalajlama işlemlerini kamuoyuyla paylaşarak "Yerli inaktif Kovid-19 Turkovac aşımız bugün itibarıyla acil kullanım onayı almış durumda" sözleriyle müjdeyi duyurdu.

Bakan Koca, Başkan Erdoğan'a hitaben yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanım, bugün Şanlıurfa'da üretim yapılan merkezlerimizden birindeyiz. 50 yıl sonra Türkiye hücreden başlayarak Türk bilim insanlarımız tarafından yüzde 100 yerli olarak geliştirilen bir aşıyı geliştirmiş oldu. Aynı zamanda 24 yıl aradan sonra, yerli aşımız üretilmiş oluyor. Böylece Kovid-19 aşısı üreten bugün itibarıyla 9 ülkeden biri olduk.

Şu an dolum tesislerinin olduğu alandayız. Şu an dolum, etiketlenme ve ambalajlanma olan noktadayız. Dolum tesislerinde dolumu, etiketlenmesi ve ambalajlanması burada yapılıyor, üretim bugün başlamış oldu. Sayın Cumhurbaşkanım, işaret ettiğiniz üzere yıl bitmeden acil kullanım onayı ve üretimi Turkovac'ın başlamış oldu. Bu başarı liderliğinizde bütün milletimizin başarısıdır" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.