Öne Çıkanlar çanakkale diş ödül kadın yıldırım

Pfizer/BioNTech aşısında korkutan detay: Miyokardit ile corona aşı arasında bağlantı var

Türkiye’de de kullanılan Pfizer/BioNTech’in geliştirdiği corona virüsü aşısı ile ilgili dikkat çeken bir açıklama İsrail’den geldi. İsrail Sağlık Bakanlığı’nda görevli yetkililer, Pfizer/BioNTech’in geliştirdiği corona virüsü aşısının ikinci dozunu olan genç erkeklerde kalp iltihaplanması (miyokardit) görüldüğünü doğruladı ve aşı ile miyokardit arasında bir bağ olabileceğini söyledi.

Ülkede 5 milyondan fazla insanın corona virüsü aşısı olduğuna ve ülke genelinde vaka sayılarının çok ciddi bir şekilde düştüğüne dikkat çeken yetkililer, bir araştırma yaparak bunu kamuoyuna duyurdu.

İKİNCİ DOZDAN SONRA ARTIYOR

İsrailli yetkililer, “Aralık 2020 ile Mayıs 2021 arasında ülkede 275 miyokardit vakası görüldü. Bunların 148’i aşı olduktan bir ay sonra tespit edildi. Bunların 27’si ilk dozdan sonra, 121’i ise ikinci dozdan sonra ortaya çıktı. Her iki kategoride de kalpte iltihaplanma yaşayanların yarısının kronik bir hastalığı ya da daha önceden doğrulanmış bir sağlık sorunu olduğu belirlendi” açıklamasını yaptı.

Pfizer, İsrail’den gelen bu açıklamaya, “Henüz bu hastalar ile aşı arasında doğrudan bağlantı yok. Miyokardit, viral enfeksiyondan da oluşabiliyor ve Covid-19 enfeksiyonu da buna sebep olabilir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.