Öne Çıkanlar çanakkale diş ödül kadın yıldırım

Yeni FAST para transfer limiti

8 Ocak 2021 tarihinde kullanıma sunulan FAST veya tam adıyla Fonların Anlık ve Sürekli Transferi sistemi sayesinde, hafta sonları ve mesai saatleri dışında başka bankalar arasında para transferi engeli ortadan kalkmıştı. İlk etapta 50 TL’ye kadar işlemlere izin veren ve hali hazırda transfer limiti 2000 TL olan FAST için müjdeli haber Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası‘ndan geldi.

7/24 anlık para transferine olanak sağlayan FAST aracılığıyla günlük ortalama 3,5 milyon adet ödeme gerçekleştirildiğini vurgulayan TCMB, 2.000 TL olan FAST işlem limitinin 21 Şubat 2022 itibarıyla 5.000 TL’ye yükseltileceğini duyurdu.

Para transferlerinin bir saniyeden daha kısa sürede tamamlandığını bu sistem, TR Karekod aracılığıyla tek seferde 10 bin TL’ye kadar iş yeri ödemelerine de izin verecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.