Öne Çıkanlar 21 Temmuz 2023 güncel altın fiyatları ödül fuar ekim hüseyin demir

Merkel’den İngiltere’ye ‘veda’ ziyareti

Eylül ayında görev süresi sona erecek olan Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere’ye 22. ve sonuncu resmi ziyaret gerçekleştirdi. Merkel’i İngiliz mevkidaşı Boris Johnson, Buckinghamshire’daki Chequers kır evinde ağırladı. İki lider, İngiltere ve Almanya arasındaki ilişkileri genişletmek ve Brexit sonrası ilişkileri ele almak üzere bir araya geldi. Merkel ve Johnson, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı için kameranın karşısına geçerek ilişkilerin genişletilmesi kapsamında yeni kararlar alındığını duyurdu.

Johnson, Merkel’in İngiltere ziyareti öncesinde, “Birleşik Krallık ve Almanya’nın birçok konuda kararlı bir dostluğu ve ortak bir bakış açısı var. Bilim insanlarımız, aydınlarımız ve sanayicilerimiz dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için her gün birlikte çalışıyorlar. Anlaşmaya varacağımız yeni ortak girişimler nesiller boyu sürecek bir miras bırakacak” ifadelerini kullandı.

HERSCHEL ASTROFİZİK ÖDÜLLERİ VERİLECEK

İkili, astrofizik alanında üstün başarı gösteren İngiltere ya da Almanya’ya bağlı çalışan kadın bir bilim insanına yıllık 10 bin Sterlin değerinde ödül verileceğini açıkladı. Ödülün adını, alanında öncü olan Almanya doğumlu İngiliz astrofizikçi Caroline Herschel’den aldığı belirtildi.

İNGİLTERE-ALMANYA KABİNELERİ HER YIL TOPLANACAK

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere ve Alman kabinelerinin her yıl ortak toplantı düzenleyeceğini, bu toplantıların iki ülkenin hükümetleri arasındaki ortak çalışmayı genişletmek için bir fırsat olacağını kaydetti. Almanya Başbakanı Merkel de toplantıların “İngiltere’nin AB’den ayrılmasından sonra ikili ilişkilere yeni bir fırsat alanı açacağını” dile getirdi.

ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI DESTEKLENECEK

Johnson ve Merkel ayrıca, iki ülke arasındaki öğrenci değişim programlarına yeni desteklerin sağlanacağını belirtti. İngiltere hükümeti toplantı öncesi yayımladığı bildiride, her iki ülkenin gençlerini bir araya getirmek ve yetenekli gençler için yeni fırsatlar oluşturmak amacıyla her yıl bir araya gelecek yeni bir İngiltere-Alman Kültür Diyaloğu’nun kurulacağını vurguladı. Hükümet ayrıca 2019’da her iki ülkeden 4 bin 300 gencin katıldığı bir programa yönelik finansmanın arttırılacağını belirtti.

YENİLENEBİLİR ENERJİ PROJESİ: NEUCONNECT

Alınan yeni kararla İngiltere ile Almanya arasında bir enerji yolu oluşturularak yenilenebilir enerji sağlanacak. Şu anda devam eden en büyük İngiltere-Almanya yatırım projesi olan Neuconnect için birlikte çalışılacağı ve enerji şebekelerinin fazla gücü paylaşmasına izin vererek yenilenebilir enerjinin boşa gitmemesi sağlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.