Öne Çıkanlar ödül kadın aşkın kuaför esat tanık

Bamyaların Temizliği ve Ayıklaması Nasıl Yapılır?

Yaz sezonu geldiğinde pek çok insanın lezzetle tükettiği ve yemek istediği yemeklerden biri de bamya ile yapılan yemeklerdir. Eğer bugün günlerden bamya diyorsanız, bamya nasıl temizlenir konusunda yemyeşil halleriyle beraber taze bamya için ön hazırlık yaparak harika bir şekilde siz de hazırlıkları yapabilir ve pişirme aşaması öncesinde de harika şeyler yaparak bamyanızı temizleyebilirsiniz.

Günümüzde pişirme süreci içerisinde yemyeşil halleriyle beraber bamyalarınızın temizliğinden tutun da salya olmadan pişirme aşamasına kadar geçecek tüm süreçlerde, en iyi şekilde sebze yemeğinizi yapma noktasında hazırlığı öğrenin. Bu konuda aşağıdaki tüyolarla beraber siz de lezzetli bir yemek yapabileceksiniz.

Her ne kadar bamya bir yaz yemeği olsa da günümüzde kış yemeği olarak da tüketilebilir. Günümüzde bamya yemeğini güzelce hazırlayıp yıkadıktan sonra tüketmek istiyorsanız bamya nasıl yıkanır konusunu merak ediyorsunuz demektir.

Bamyayı yıkamayı sıkmadan, bamya patlamadan yapmalısınız. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra da güzelce suyun içerisinde bekletip daha sonrasında da bekleme suyunu birkaç defa limon sıkıp bekletmelisiniz. Eğer limon sıkarsanız, salya olması gibi durumları da tamamen yok etmiş olursunuz. Bu da mutfak pratiği ve sırlarından biri olarak aklınızın bir ucunda kalabilir.

Bamya, yıkandıktan sonra saplarıyla beraber kesilmelidir. Daha sonrasında ister kışa hazırlık için bamyalarınızı paketlere koyarak saklayabilir isterseniz de tencereye koyarak güzelce yemeklerinizi anında yapabilir ve ekşi tadıyla beraber lezzetli bir bamya tüketme aşamasını da tamamlamış olabilirsiniz.

Bamyalar hazırlandığında bekleme suyunda bir süre bekleyip salya çıkmasına bakabilirsiniz. Eğer çıkıyorlarsa bu durumda bamya suyuna direkt birkaç dilim limon da koyabilirsiniz. Dilim limonlar salyası çıkan bamyaların salya özelliğini kaybettirecek ve en güzel bir şekilde bamya tüketmenize yardımcı olacaktır.

Eğer bamya temizlemeye dair tüm soru işaretleri sıfırlandıysa bu durumda sıra geldi seçmeye… Bamya seçimi konusunda her zaman ufak ve küçük bamya tercihlerinde bulunmalısınız. Temizliği kadar lezzetini etkileyen faktörlerden biri de iri bamyaların daha lezzetli olduğu yanılgısıdır. Ne kadar lezzetli bir bamya istiyorsanız, o kadar görünümü ve tazeliği açısından daha yeşil olan, ufak boylarda olan bamya seçmeye çalışmalısınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.