Öne Çıkanlar demagoji oprukçu hüseyin arte koç

Twitter’ın yeni düzenlemesi

İki gün önce Twitter’ın yeni hissedarlarından olan Elon Musk, hesabından bir anket yayınladı. Kullanıcılarına paylaştıkları Tweetleri düzenleyip, düzenlemek istemediklerini sordu. Kullanıcılar ise uzun bir zamandır tartışma konusu olan bu konuya çoğunlukla düzenlemek istedikleri cevabını verdi.

Yeni bir Tweet düzenleme opsiyonu koymak dışarıdan bakıldığında kolay gözüküyor olabilir. Ancak kolay gözüken bu güncelleme de çok dikkatli olunması gerekiyor. Örneğin hakaret içerikli bir paylaşımın tekrardan düzenlenmesi ile verilen yanıtların çok saçma bir şekilde ortada kalabilmesi gibi sonuçlar ortaya çıkabilir.

Yukarıda bahsettiğimiz sorunun çözümü Facebook ve Slack gibi uygulamalarda olan bir gönderideki değişikliklerin geçmişini görüntüleyebilecekleri düzenleme günlüğü olabilir. Facebook, 2012 yılından itibaren kullanıcılarına gönderilerine düzenleme izini veriyor. Ancak kullanıma sunulduğundan beri dolandırıcılar tarafından düzenli olarak kötüye kullanılan bir özellik haline geldi.

Facebook’un gönderi düzenleme özelliği, kullanıcıları dolandırmak için kurulan sayfaların işini kolaylaştırdığı aşikar. Örneğin, bir kullanıcı önceki Tweetlerinde başarılı analizler yaptığını iddia ederek düzenleme yöntemiyle insanları daha kolay bir şekilde dolandırabilir.

Bu dolandırma yönteminin önüne geçmenin tek yolu yukarıda bahsettiğimiz düzenleme günlüğü özelliği. Ancak insanlar, paylaşımlarında yazım yanlışı yaptıklarına bu kısımdan ulaşılabilmesinden pek de memnun olmayabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.