Öne Çıkanlar Salihlide dolar euro fiyatları MOTORİN Ciltbakımı Erdal Can Alkoçlar TrinkPara

İçerik üreticileri dikkat

YouTube’un başlangıcından bu yana yorum bölümü, hayranların videoları eleştirdiği ve övdüğü bir yer. Bunun yanı sıra bir toplulukla etkileşime geçebilecekleri yer olarak da biliniyor. Özellikle son zamanlarda içerik üreticiliğinin hayatımızda yer almasıyla YouTube yorumları daha da dikkat çekiyor.

YouTube içerik üreticisi Marques Brownlee, yayınladığı bir videoda YouTube yorum spam’ının aylardır kontrolden çıktığını belirtti. Üstelik sıklık, takip edilemeyecek kadar artış gösterdi. Youtube, spam ile mücadele etmek için çeşitli araç sağlıyor ve birçok kısmını otomatik olarak kaldırıyor.

YouTube Sözcüsü Ivy Choi yaptığı açıklamada, şirketin makine öğrenimi ve insan incelemesini kullanarak “spam, yanıltıcı ve dolandırıcılık konusundaki politikalarımızı ihlal ettiği için 950 milyondan fazla yorumu” 2021 yılını 4. çeyreğinde kaldırdığını belirtti. Ayrıca Choi şunları ekledi:

Bu kaldırma işlemlerinin büyük çoğunluğu ilk olarak otomatik işaretleme sistemleri tarafından tespit edildi.

Choi, “Spam içerikli içeriğin gelişen doğası ve değişen taktikleri göz önüne alındığında, sistemlerimizi güncel kalacak şekilde uyarlamaya devam edeceğiz.” dedi. Bu durum YouTube’un sorunu yakından izlediğini gösteriyor. Ancak şimdilik, birçok spam içerikli yorum alan YouTube içerik üreticileri için yakın zamana bir değişim olup olmayacağı belli değil.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.