Öne Çıkanlar rapor Manisa Büyükşehir Belediye Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Salihlide çeyrek altın ne kadar ermenistan

Google Earth Nasıl İndirilir?

Google Earth İndir

Geniş kapsamlı bir dünya haritası olan Google Earth uygulamasında bir milyarın üstünde havadan ve uydudan alınan görüntü bir araya getirilmiştir. Burada farklı çözünürlüklerdeki fotoğraflar bir arada bulunmakta olup uygulama Keyhole isimli bir firma tarafından geliştirilmiştir. Bir tür bilgisayar yazılımı olarak da ifade edilen Google Earth’e bütün bilgisayarlardan ve arama motorlarından erişim mümkündür. İçerisinde askeri üsler ve birlikler, 3B kent modelleri ve daha pek çok alan bulunan uygulamayı kullanabilmek için internet bağlantısının olması yeterlidir.

Program sık sık güncellenmekte olup harita ara yüzü sürekli ayrıntılı olacak şekilde düzenlenmektedir. Uygulama üzerinden trafik ve yol durumu, yasak bölgeler, hava durumu tahminleri ile ilgili de bilgi alınabilir. Bunların hepsinin rahatça yapılabilmesi için bilgisayarda Google Earth uygulamasının kurulu olması gerekmektedir.

Google Earth uygulamasını telefona indirmek için telefonun işletim sistemine göre Apple Store ya da Google Play Store kullanılır. Tüm indirme işlemleri ücretsiz olarak yapılmaktadır. Google play mağazasından indireceklerin arama kısmına Google Earth yazmaları ve açılan sayfada yükle alanına tıklamaları gerekir. İndirme işlemi birkaç saniye içerisinde tamamlanacaktır. Uygulama mağazanın seyahat ve yerel kategorisinde yer almaktadır.

Uygulamayı bilgisayarına indirmek isteyenlerin ise güvenilir bir internet sitesi bulmaları gerekir. İndirme esnasında uygulamanın en güncel sürüm olup olmadığına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde indirme sonrası uygulama açılmayabilir.

Google Earth Özellikleri

Uydu görüntülerinin bir araya getirilmesi ile oluşan Google Earth uygulaması kullanıcılara yerküreyi 3D keşfetme fırsatı sunar. Uygulamanın içerisinde National Geographic, NASA, BBC Earth gibi kaynaklardan alınan veriler yer almaktadır. Eğer görüntülerden 360 derece bir açı elde edilmek isteniyorsa bu durumda Google hizmeti olan Street View de kullanılabilir. Böylece doğal cadde ve sokak görünümlerine de ulaşmak mümkün olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.