Öne Çıkanlar rapor Manisa Büyükşehir Belediye Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Salihlide çeyrek altın ne kadar MHP Genel Başkanı Bahçeli

Atatürk’ün kızları cehaleti yenecek

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın ilk maçında, büyük bir başarıyla imza atarak Çin'i 3-0 mağlup etti. Milli gururumuz hepimizi sevince boğdu ancak bazı yobaz zihniyetler bu durumu baltalamaya çalıştı. Ekibin başarısı yerine kıyafetlerini eleştirdi. Bunlardan biri de ilahiyatçı İhsan Şenocak… Şenocak, “İslamın kızı! Sen oyun alanlarının değil, imanın, iffetin, ahlakın, hayanın, edebin sultanısın; sen ‘burnunu göstermekten utanan' anaların evladısın. Ekranlara ve sakallı ağabeylerinin popüler kültürün kurbanlarına ‘sultan' demesine aldanmayasın!” diye yazdı.

“EY KAHRAMAN TÜRK KADINI”

Şenocak'a tepkiler çığ gibi oldu. Siyasi, spor, sanat camiası, ‘Filenin Sultanları'na destek mesajı yağdırdı. Vatandaşlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere uzanmaya layıksın” sözleriyle Şenocak'a tepki gösterdi. RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, “Al sana Taliban'ın inancıyla alakalı ters bir yanı olmayan bakış…” diyerek Erdoğan'ın sözlerine göndermede bulundu. Voleybol camiası ise “Onlar Atatürk'ün kızları. Türk kızları her alanda cehaleti yenecektir” mesajını verdi. Bu gururu yaşatan ekip ise “Şortlarımızla değil, başarılarımızla gündem olmak istiyoruz” açıklaması yaptı.

Şorta Atatürk'ün sözüyle yanıt

Olimpiyatlar'a Çin'i hezimete uğratarak bomba gibi başlayan Filenin Sultanları'nın kaptanı Eda Erdem Dündar nisan ayında SÖZCÜ'ye konuşmuştu… Türk kadının gücünü Atatürk'ün sözüyle yanıtlamıştı… Başarılılarından çok şortunun boyunu konuşanlara ise şu çarpıcı açıklamayı yapmıştı: “Herkes her şeyi konuşuyor. Önemsemiyorum. Atatürk'ün Türk kadınının yerini işaret ettiği bir sözü var: ‘Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.' İşte bu yüzden hepimiz, yaşlısından gencine, tüm kadınlar; layık olduğumuz yere, o hedefe ulaşmak için var gücümüzle mücadele etmeliyiz. Bir şeyleri talep etmek, bize sunulmasını beklemek yerine, onları hak ederek elde etmenin savaşını vermek zorundayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, ülkemizi gururlandırmaya ve güçlü Türk kadınını temsil etmeye devam edeceğim.”

“En büyük gücümüz, özgüvenimiz” diyen Dündar sözlerini şöyle sürdürmüştü: “Ama özgüven sadece kadının mücadele gücünü artırır. Sessiz kalmaması, kabullenmemesi konusunda güç sağlar ama bu konuda kültürel ve hukuksal olmak üzere köklü değişikliklere ihtiyacımız var. Bugün ülkemizde kadınlar siyaset, ekonomi, spor, sanat, bilim gibi pek çok alanda kendini kabul ettirdi. İşin sportif tarafında da, bize düşeni layığıyla yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Biz bu bayrağı ablalarımızdan devraldık, yeni nesle daha yukarıya taşıyarak devredeceğiz. Bizden sonra gelenler de aynı bilinçle bu mücadeleyi sürdürecek. Umarım yeni nesiller için doğru rol modeller olabilir ve onlara hayatın farklı alanlarında da olsa özgüvenimizle, asla vazgeçmeyişimizle ve son topa kadar mücadele edişimizle örnek olabiliriz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.