Öne Çıkanlar atatürk oprukçu tekin nurhayat volkan Salihli 16 Ağustos 2022 güncel altın kuru

Omicron varyantının semptomları

Araştırmacılar, aşıların oluşturduğu antikorların yeni varyantlara karşı etkisinde "büyük bir düşüş" olduğunu söylüyor. Ancak AFP haber ajansına konuşan WHO acil durum direktörü Mike Ryan ise, Omicron'un halihazırda kullanılan aşılara karşı diğer varyantlardan daha güçlü olduğuna dair bir gösterge olmadığını söyledi:

İlk verilere göre Omicron varyantının insanları Delta ve diğer varyantlardan daha fazla hasta etmediğini hatırlatan Dr. Ryan, "Bir fark varsa, o da semptomların daha hafif olduğudur" dedi.

ABD'de yapılan araştırmada Omciron varyantının ana semptomu belli oldu.

Bilim insanları Omicron varyantına yakalanan kişilerin yaygın olarak boğaz kaşıntısı ve ona eşlik eden öksürük şikayetinde bulunduğunu ifade etti.

Raporda omicron varyantına yakalananların yüzde 89'unun öksürük şikayeti yaşadığı belirtildi.

Omicron varyantı nedeniyle çok az kişinin hastaneye yattığını belirten bilim insanları varyantın hızlı yayıldığını ifade etti.

Omicron varyantının ana semptomunun 'öksürük' olduğu açıklandı.

Ayrıca Omicron varyantının aşılı kişilerde aşısızlara oranla daha hafif seyrettiği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.