Öne Çıkanlar emlak yıldırım murat tarım midyat

Omicron mutasyonuna özel yeni aşı

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınında araştırmacılardan yeni bir aşı çalışması haberi geldi.

Tayvan'da bulunan Academia Sinica Araştırma Enstitüsü’nden yapılan açıklamada, araştırmacıların üzerinde çalıştıkları yeni bir aşının geliştirildiği ve Omicron mutasyonuna karşı yapılan testlerdeki ilk sonuçların olumlu olduğu bilgisi paylaşıldı.

Academia Sinica'ya bağlı Biomedikal Araştırma Merkezi’nde görevli Doktor Tao Mi Hua yaptığı açıklamada, geliştirdikleri aşının geleneksel Covid-19 aşılarına kıyasla 37 kat daha fazla nötralize edici antikor üretme başarısı gösterdiğini söyledi. Hua aynı zamanda ilk gelen bulguların gelecekteki mutasyonlar için de umut kaynağı olduğunun altını çizdi.

Geliştirilen aşının tam anlamıyla hazır olmasının önünde uzun ve zorlu bir çalışma olduğunu ifade eden Hua, Şubat ayının sonlarına doğru şu ana kadar elde ettikleri sonuçlar hakkında detaylı ve bağımsız bir değerlendirmenin enstitü tarafından yayınlanacağını aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.