Öne Çıkanlar arte saç Manisada bulunan en iyi piknik alanları salihli nöbetçi eczanleri manisa nöbetçi eczanleri

Omicron'dan sonra Flurona Tehlikesi

Tüm dünya Omicron varyantına karşı alınacak önlemleri düşünürken ortaya çıkan yeni varyant adeta şoke etkisi yarattı. İsrail'de hamile bir kadında aynı anda influenza ve koronavirüs tespit edildi. Hamile bir kadında tespit edilen bu vakaya, grip enfeksiyonu (flu) ile COVID-19’un (koronavirus) birleşimi olarak nitelendirilen ‘Flurona’ ismi verildi.

Hamile ve aşısız kadının, hem grip enfeksiyonu hem de COVID-19’a yakalandığı belirtildi. Ülkede ilk kez rastlanan bu vakaya, her iki hastalığın adından (flu-koronavirus) türetilerek “Flurona” adı kondu.

Genç kadında her iki hastalığın semptomlarının görüldüğü ancak hafif atlattığı için hastaneden taburcu edildiği öğrenildi.

Hastanın tedavi gördüğü hastanenin jinekoloji bölümü başkanı Prof. Arnon Vizhnitser, “Hamile kadına grip ve COVID-19 teşhisi konuldu. İki kez yapılan kontroller sonrasında iki hastalığın testi de pozitif çıktı. Hastalıklar üst solunum yollarını etkileyerek nefes almayı zorlaştırıyor ve oldukça bulaşıcı nitelikte” diye konuştu.

İsrail Sağlık Bakanlığı vaka üzerindeki çalışmalarını sürdürürken, daha önce buna benzer paralel enfeksiyonların yaşanmış olabileceği de araştırılıyor.

Kasım ayında İsrail, Omicron mutasyonunun ortaya çıkmasıyla birlikte içinde özellikle Afrika ülkelerinin bulunduğu bir kırmızı liste hazırlamıştı. Aralık ayında ise İsrail Hükümeti, içlerinde Türkiye’nin de bulunduğu Belçika, Kanada, Almanya, Macaristan, İtalya, Fas, Portekiz, İsviçre ve İngiltere’ye Omicron mutasyonunun yayılımı nedeniyle seyahat yasağı getirmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.