Öne Çıkanlar yılanyutankartal

Murat Kalaycıoğlu: "Bu yapılan hukuk dışı bir uygulamadır”

Sağlık Bakanlığının aile hekimliği çalışanlarının ücretlerini düzenleyen mevzuatı 30 Haziran'da güncellediğini, 1 Temmuz'da yürürlüğe giren yönetmelik hükümlerine göre, aile hekimliği çalışanlarına, zaten çok yoğun ve işletilemez duruma getirilen mesailerine bir ek yük daha yüklemiş olduğunu belirten Birlik Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Kalaycıoğlu, “Böylece mesai süresince istenilen işlerin yerine getirilmesi neredeyse imkânsız hale gelmiş oldu. Bu yapılan hukuk dışı bir uygulamadır” dedi.

AYNI YÖNETMELİKLE ÜCRET KESİNTİSİ UYGULANDI

Asla yerine getirilemeyecek olan bu işlerin yerine getirilememesi nedeniyle de aynı yönetmelikle ücret kesintisi uygulandığını söyleyen Dr. Kalaycıoğlu, “Ayrıca, aile hekimlerine sosyal medya da dahil olmak üzere her türlü konuşma ve yazma yasağı getirildi. Yasaklamayla yetinmeyen bakanlık, aile hekimlerini bir de ceza puanı dayatması ve iş akdinin sonlanması tehdidi ile tehdit etti. Yani, aile hekim ve hemşirelerine, hem sağır, hem kör, hem de dilsiz olacaksınız dendi. İddia ediyoruz ki, böyle bir uygulamanın dünya üzerinde bir örneği daha yok. Hatta ülkemizde ne özel sektörde, ne de başka bir resmi kurumda bir örneği yok. Belli ki, çok farklı bir akıl ve düşünce ürünü olan bu yönetmelik ve getirileri ilk olarak Temmuz 2021 tarihinde sahada uygulama imkânı buldu. Her aile hekimliği biriminden toplamda bin TL civarı kesintiler yapıldı. Hem kesilen maaşları, elimizden alınan iş garantisini, elimizden alınan özgürlüğümüz ve söz haklarımızı ama en önemlisi yapılması imkânsızlaştırılan mesai ile vatandaşa veremediğimiz sağlık hizmetinin geri alınması ve yönetmeliğin geri çekilmesi için Ağustos ayında iki ayrı günde miting, protesto ve gösterileriler yapıldı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.