Öne Çıkanlar midyat Mersin Ticaret ve Sanayi Odası KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak güncel ŞEHZADE

Yaprak Salamurası Nedir?

Türk mutfağı denilince akla gelen lezzetlerden biri de yaprak sarmalardır. Elbette bunların dönemi fark etmeksizin her dönemde yapılabilmesi için de asma üzüm yapraklarından elde edilen yaprakların en iyi şekilde tuzlu salamura edilerek hazırlanması, kış sezonlarına hazırlık yapılması gibi süreçlerin tamamı yaprak salamurası olarak tanımlanır. Günümüzde Türk mutfağına aşina olan, seven ve bilen pek çok kişi gibi siz de ilgiliyseniz eğer daha önce yaprak salamurası ile birlikte yapraklarınızı açıp harika lezzetleri ortaya çıkarmışsınızdır.

Son derece pratik bir şekilde tercih edeceğiniz, rahat şekilde faydalanacağınız bu ürünlerle beraber hem zeytinyağlı hem de etli yemeklerinizi keyifle yapabilirsiniz. Kullanabilme konusunda birkaç saat içerisinde soğuk suda bekleterek tuzundan arınan yaprakları istediğiniz yemeklerin içine dahil ederek dilediğiniz şekilde kullanabilir ve kullanıma hazır olacak şekilde de özel tercihlerde bulunabilirsiniz.

Son derece lezzetli bir şekilde ön hazırlık yaparak yemeklerinizde lezzet katacağınız şekilde kolayca sarılan ve de yumuşacık dokusundan yararlanarak istediğiniz şekilde taze asma yapraklarının hem tüysüz olması hem de damarsız olması gibi yüksek kaliteye işaret eden özellikleriyle beraber gözleriniz önüne serilecek şekilde lezzet doruğundan faydalanabilirsiniz.

Peki en çok sorulan ve merak edilen şey ise yaprak salamurası nasıl yapılır konusu oluyor. Bu konuda da sizlere biraz bilgi vermek istiyoruz. Salamura yaprak lezzetine sahip olmak için, bu noktada toplanan taze asma yapraklarınızı tuzlu su ile birlikte bidon ya da çeşitli kavanozlarınıza doldurarak bu şekilde saklama sürecine dahil edebilirsiniz. Yapraklar gerek kullanmak istediğinizde yemeklerinize özel açılması için bir hayli kolay şekilde hazır olacak ve rahat bir şekilde kullanabileceksiniz.

Doğrudan şişeleri açtıktan sonra tuzlu su halinde saklanan taze asma yapraklarınızın tuzlu suyundan arındırmak için hızlı bir şekilde haşlayıp daha kolay sarmak için kullanabilirsiniz. Bir süre kayna su içinde de bekleterek bu tuzlu halinden suyu çıkartabilir ve teknik sırrından yararlanarak da sıkı bir şekilde ağzını kapatıp en iyi şekilde de yararlanabilirsiniz. İşlerinizi kolaylaştıran bu teknik ile beraber salamura yaprakların tadına varacak, en iyi yaprak sarmasını da bulgur veya pirinçten de yaparak Türk mutfağı sofralarınızın daha güzel olmasını gerçekleştirebileceksiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.