Öne Çıkanlar çanakkale kadın oyunculuk kuaför ergüçler

V KAYIŞLARI

                                                          

  Motorun kendine göre bir çalışma sistemi bulunmaktadır. Özellikle araçlarımızın her ihtiyacına kulak vermek, sorunsuz  sürüşler için mutlaka gereklidir. V kayışlarının da sağlamlığını kontrol etmek, araç kullanımında hayati sorunların önüne geçmek için gereklidir. Motorun belli parçalarına bağlı olduğu için, çalışma seyri üzerinde büyük etki sağlamaktadır. V kayışlarının türleri birbirinden farklı olmakla birlikte, her araç markasına ve modeline aynı kayış türünün kullanıldığı da söz konusu değildir. Yüksek güç iletimi sağlarlar ve aracınızın yolda kalmamasında görevlidirler. Klasik düz kesitli olanları her türlü endüstriyel amaç için kullanılabilecek türdendir. Yağa, toza, aşınmaya dayanıklılık bu parçaların özelliklerindendir. Son zamanlarda yeni teknoloji ile üretilen dar kesitli tırtıllı v kayışları, klasik olanların yerine kullanılmaktadır. Klasik tip kayışlar, zamanla gelişime uğramıştır. Zamanla daha fazla yükü taşıması gerekenlere ihtiyaç duyulduğu için, dar kesitli v kayışlarını üretimine geçilmiştir. Düşük ön gerilme ile çalışan bu yeni sistem v kayışları, daha uzun süre dayanma gücüne sahiptirler. Bir de yüksek performanslı olanları üretilmiştir ki, bunlar yüksek performanslı baklalı v kayışlarıdır. Bunlar polyester kompozit malzemeden üretilmiştir. Diğerlerine oranla her durumda mükemmel dayanıklılık sergilemektedir. Aşındırıcı çevre şartlarına göre üstün performans sergilemektedirler. Banded v kayışları,  bir diğer çeşit olarak kullanılmakta ve özellikle yüksek değişken yüklerin ve etkili darbelerin söz konusu olduğu sistemlerde kullanılmaktadır. V kayışlarının boyuna kanallarıyla, daha büyük kuvvetleri aktarma özellikleri söz konusudur. Düz yapıları sayesinde, saptırma ve birçok ünitenin aynı anda tahrik edilme konusunda etkisi söz konusudur. Motorların kompakt yapısına daima ivme kazandırma işlevleri söz konusudur. Motorlu araçların motorlarındaki kam millerinin tahrik edilmesinde sekronize kuvvet aktarımı sağlarlar. V kayışları, 1960'lı yıllardan beri kullanılmaktadır. Eskiden nelerin yerine geçtiklerini söylemek gerekirse, transmisyon kayışlarının torunları olduğu söylenebilmektedir. Düzeni çalışmaları gerekmektedir ve bunun için gergi-saptırma makaralarının ve su pompaları gibi parçaların en yüksek verim için gelişmiş olmasına dikkat edilmelidir.

   V kayışı değişimi sırasında yetkili ustaların tavsiyesi, aynı taşıyıcı üzerinde farklı imalatçıların kayışlarını karıştırmamak olmaktadır. Takmadan önce, takma izlerinin kesinliği için kasnaklar kontrol edilmelidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.