Öne Çıkanlar çeşme fuar ayhan hazar benzin ve motorin 2023 güncel fiyatları

Tekno Şehir Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ertaş teknolojik ürünlere erişimi kolaylaştıracak düzenlemeler gelmesi gerektiğini ifade etti.

Tekno Şehir Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ertaş teknolojik ürünlere erişimi kolaylaştıracak düzenlemeler gelmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'de akıllı telefon sahibi olmanın, taksit düzenlemesi nedeniyle zorlaştığını ifade eden Ertaş,  vatandaşların artık, sahip oldukları kredi kartlarını kullanarak akıllı telefon satın alırken, diledikleri kadar taksit imkanlarından yararlanamadıklarını bazı bankaların bu tür alışverişler için kredi imkanı sunduğunu ancak bunun da ekstradan faiz ve masraf anlamına geldiğini ifade etti.

Türkiye’de taksit imkanlarının geliştirilmesini gündeme getiren Ertaş ;

“Şu an böyle bir şeye çok ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Alım gücü düştüğü için ve fiyatların çok yüksek olması nedeniyle  telefonlar için  taksitlendirme yapılmazsa büyük ihtimalle küçük esnafların da artık kepenk kapatma gibi bir duruma gittiklerini görebiliriz. Yeterli taksitlendirme yapılabilirse bunu herkes alabilir yani herkesin bir alım gücü olabilir. Yeteri kadar taksit  imkanları verilmezse, taksitlendirme olmazsa, 20.000’ liralık ya da 15.000 liralık bir telefonu artık bir memurun da alabileceğini düşünmüyorum. Bu konuda çalışmaların olması gerekiyor.”

Tekno Şehir internet sitesi : https://www.teknosehir.com  Tekno Sehir  www.teknosehir.com  https://www.teknosehir.com

“Diğer ülkelerin rahatlıkla alabildiği telefonları, rahatlıkla kullanabildiği telefonları şu an Türkiye’de  vatandaşların alamamaların en büyük zorluğun sebebinin taksit imkanlarının yeterli olmaması ve bankaların da bu konuda fırsatçılık yapması olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Ertaş bankaların taksit imkanı sunmadığını ancak , taksitli nakit avans üzerinden nasıl %10- % 12, %13’lerde faizli  nakit çekim imkanı verdiklerini anlattı;

“Bankalar da şu şekilde yapıyor; ben size telefonda taksit yapmıyorum, ama gelin benden taksitli nakit avans çekin, taksitli nakit avans ise %10- % 12, %13’lere kadar çıkıyor. Birisi mecburen telefon almak istediğinde de mecburen gidip bankadan taksitli nakit avans çekmek zorunda kalıyor ya da o telefonu alamayacak duruma geliyor.”

“Biz, cep telefonu sektöründen geldiğimiz için teknolojik ürünleri Türkiye’de nasıl üretebilir, Türkiye’de nasıl bir pazar yeri oluşturabiliriz, yani dışarıya ihtiyaç duymadan Türkiye pazarına kendimiz yetebilecek bir platform oluşturabilir miyiz” şeklinde çalışmalara başladığını belirten Mehmet Ertaş;

Yaklaşık 35-40 kişilik bir personelimiz var , güçlü ve dinamik bir ekibe de sahibiz. Ekibimizde genç, okullarından yeni mezun, mekatronik ve  yazılım bölümünden mezun gençler yer alıyor, iyi bir gelecek için, gençlere, yeniliğe yatırım yapıyoruz.   Bütün esnaf, marka, üretici ve tedarikçi firmaların ürünlerini rahatlıkla satabileceği bir platform oluşturduk. Kurmuş olduğumuz platform üzerinden, beraber bir şekilde Türkiye’de artık üretim yapacağımızı ve Türkiye’nin ürünlerini kaliteli bir şekilde hem Türkiye pazarında hem yurtdışı pazarında satacağımızı söyleyebiliriz.

Türkiye genelinde en büyük eksikliğin gençlere bu yönde yatırım yapılmaması olduğunu vurgulayan Ertaş sözlerine şunları ekledi;

“Mardin’de ileriye dönük e-ticaret , e-yazılım, loglama , kodlama gibi sınıflar oluşturup gençlere eğitim vermeyi ve bu eğitimlere destek olmayı düşünüyoruz. Günümüzde yüksek model, yüksek teknolojiye sahip telefonları kullanamayan gençlerimize bu hizmeti vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü teknoloji gelişiyorsa yeni teknolojileri kullanmak zorundayız. Eski ürünlerle bizim geleceğimizi hedefleyecek bir duruma geleceğimizi düşünemiyorum.”

Orta segment müşterilerin hiçbir şekilde tasvip etmediği fiyat politikalarının olduğunu belirten Ertaş şunları kaydetti;

Orta segment müşterilerimize uygun fiyata, uygun kalite hizmeti sunabilmek adına bir platform oluşturmaya karar verdik. Bunu da e-ticaret olarak yapmanın mümkün olduğunu görebildik.  Ekonomik olarak Tekno Şehirde , pazar yerlerinde komisyon oranının düşük olacağı ve diğer e-ticaret mağazalarına göre güvenliğinin üst düzey olacağını , hem yurtiçi hem de yurtdışı her kesime hitap eden garantili ürünlerin satılabileceği  bütün esnaf , marka, üretici ve tedarikçi firmaların ürünlerini rahatlıkla satabileceği bir platform oluşturduklarını  söyleyen Ertaş , yurtiçi ve yurtdışı pazarında da ürünlerin uygun fiyatla satılacağını, bankalar ile de görüşüp aksesuar üzerinden taksitlendirme gibi imkanlar ile telefonlarda uygun maliyetli satışlar olacağını belirtti.

“Türkiye’nin artık 2. Bir Çin olduğunu söyleyebiliriz.”

Kendimize ait bir yazılım yapıp Amazon, Trendyol gibi rahat bir şekilde ürünlerini ekleyip, ürünlerini çıkarabilecekleri çok güzel, yeni bir yazılımla gündeme gelecekleri bir çalışma yaptıktıklarını vurgulayan Mehmet Ertaş;

“Baktığımız yeni trendlerde, yeni yazılım dillerinde global yeni diller, ve yeni yazılım teknikleri kullanmazsak  çok geride kalacağımızı anladık. Biz Tekno Şehir olarak Rus pazarında da, Asya pazarında da yani her yerde her dilde , yer alabileceğimiz bir e-ticaret platformu oluşturuyoruz. Bu önümüzdeki yıllarda görünüyor ki Türkiye’den çok fazla ürün ihracatı olacağının farkındayız.  Çünkü maliyetler çok düşük. bizim çıkardığımız,  bizim imalat ettiğimiz satışa sunduğumuz ürünlerin Çin’den daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Çin’in yaptığı ürünlerle Türkiye’nin yaptığı ürünler arasında dağlar kadar fark olduğunun farkında ülkeler.” dedi.

Yeni Alibaba’lar, yeni Aliexpress’ler, yeni Amazonlar Türkiye’den çıkabilir!

Şu an Avrupa pazarını ve Rusya pazarını yavaş yavaş ele geçirdiğimiz bir zaman içindeyiz. Çünkü Ruslar Çin’den alışveriş yapmak istemiyor, Avrupa’daki ülkeler Çin’den alışveriş yapmak istemiyor ve şu an üretici ve imalatçı bir duruma gelen Türkiye ürünlerini rahatlıkla internet ve e-ihracat üzerinden rahat bir şekilde diğer Avrupa ülkelerinde satışa sunabiliyor  ve bu da iyiye işarettir ilerde yeni Alibaba’lar, yeni Aliexpress’ler, yeni Amazonlar Türkiye’den çıkabilir. Bunun haberini vermek isteriz.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.