Öne Çıkanlar çeşme türkiye fuar midyat ayhan

TABA-AmCham, karalama ve itibarsızlaştırma faaliyetlerine karşı sessiz kalmadı

TABA-AmCham, karalama ve itibarsızlaştırma faaliyetlerine karşı sessiz kalmadı

TABA-AmCham Türk Amerikan İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu, özellikle son bir haftadır dernek ve dernek üyeleri hakkında yapılan karalama ve itibarsızlaştırma faaliyetlerine karşı tüm hukuki haklarını kullanacağını yayınladığı basın bildirisi ile belirterek, "Bugün itibari ile yasal süreçleri başlatıyoruz" dedi.

TABA-AmCham (Türk Amerikan İş Adamları Derneği - Amerikan Ticaret Odası Türkiye), basında yapılan dernek ve dernek üyeleri adına basında yapılan karalama ve itibarsızlaştırma faaliyetlerine karşı sessiz kalmayarak hukuki haklarını kullanacaklarını ve yasal süreçlerin başlatıldığını yayınladığı basın bülteni ile duyurdu.

Dernek yayınladığı basın bülteninde, “Derneğimizin amacı ve faaliyet alanları kısaca yukarıda belirtilmiş olup, bunların haricinde herhangi bir amacı ve faaliyeti olmadığı gibi, üyeleri haricinde herhangi bir şahıs, kurum ve kuruluşa hizmet etmemektedir. Bir süredir sistematik bir şekilde derneğimiz ve üyelerimiz hakkında yapılan karalama ve itibarsızlaştırma faaliyetlerine karşı tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızı ve bugün itibari ile de yasal süreçleri başlattığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.” Dedi.

Basın Bildirisi:

TABA-AmCham nedir?

TABA-AmCham, Amerikan Ticaret Odası'nın Türkiye Temsilcisi olan tek dernek. TABA-AmCham'in açılımı ise "Türk Amerikan İş Adamları Derneği - Amerikan Ticaret Odası Türkiye"dir.

Türk Amerikan İş Adamları Derneği-Amerikan Ticaret Odası Türkiye (TABA–AmCham) Türk ve Amerikan iş çevrelerine; ticaret, ekonomi, finansman, sanayi ve benzeri konularda görüş bildirmek, uygulamada yardımcı olmak, iki ülke arasındaki ticari, ekonomik ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla 1987 yılında merhum Cumhurbaşkanımız Sayın Turgut Özal’ın vizyonuyla Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş "KAMU YARARINA HİZMET" veren bir sivil toplum örgütüdür. Aynı zamanda Amerikan Ticaret Odası’nın Türkiye Temsilcisi olan Kurumumuz 35 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Amerikan firmaları ve Amerika ile iş ilişkisinde olan Türk firmalarına hizmet vermektedir.

İkili ilişkilerin güçlendirilmesini ve tüm bunların yanında Türkiye ve ABD arasındaki tarihsel dostluğun değişen dünya şartlarında daha da güçlenmesini, her iki ülkenin ekonomik, siyasi ve kültürel yararına olacak şekilde geliştirilmesi adına çaba harcamaktadır.

Aynı zamanda Türkiye sınırları haricinde 1990 yılından itibaren SSCB’nin dağılma döneminde Türkiye ile komşu ülkelerin yanı sıra Türki Cumhuriyetlerde de ABD’li yatırımcıların pazara girişine öncülük etmiş 1991 yılında da AmCham vasfını alarak köklü tarihi boyunca ticaretin ve yatırımların gelişimine katkıda bulunduğu gibi Select USA Summit kapsamında birçok Türk yatırımcının ABD’ye girişine olanak sağlamıştır.

TABA-AmCham derneği, Avrupa Amerikan Ticaret Odaları Birliği, Amerikan Ticaret Odaları Birliği (Coc USA) Amerikan Türk Konseyi (ATC), Amerikan Türk Assemblesi ve TACCI üyesidir. Dünyada bazı ülkelerde iki ve üzeri AmCham vasfı taşıyan dernek bulunmaktadır. Derneğimiz, A.B.D.’li şirketlerin Türkiye’deki kamu ilişkilerinin tesisinde yardımcı olmanın yanısıra A.B.D. pazarına yönelik iş ve yatırım yapan Türk şirketlerini de kapsamaktadır. Dernek, Türkiye’den ABD’ye yönelik ihracat ve yatırım temel misyonunda çalışmaktadır. Us Select kapsamında ABD’de yatırım ve ihracat yapacak Türk şirketlerine ABD’deki konularında TABA AmCham temsilcilikleri ile yardımcı olmaktadır. Halen New York, New Jersey, Florida, California, Texas-Houston/ Austin’de yerleşik Amerika eyalet temsilcilikleri ile bu destek sağlanmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.