Öne Çıkanlar oprukçu

Suffe Derneği kurban bağışlarını Somali’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak

Suffe Derneği kurban bağışlarını Somali’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak

Suffe İlim İrfan ve İnsani Yardım Derneği, bu yıl hayırseverler tarafından yapılacak kurban bağışlarını son otuz yıldır iç savaş ve yoksulluk mücadelesi veren Somali’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. 

Son iki yıldır Kurban Bayramı organizasyonlarını Somali’de gerçekleştiren dernek bu yıl da bağışçılarının kurban hisselerini Somali halkına dağıtacak. Derneğin kurban bayramıyla ilgili sloganı ise “Kurbanda Hisseniz Kardeşlikte Payınız Olsun” olarak belirlendi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, “Suffe İlim İrfan ve İnsani Yardım Derneği olarak 1991 yılından bu yana iç savaş, kıtlık, kuraklık ve yoksullukla mücadele eden Afrika ülkesi Somali halkına bağışçılarımızın kurban emanetlerini ulaştıracağız. Bu yıl kurbanlık kesimimiz Somali’de gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 2 bin hisse dağıtacağız. 2022 Kurban Bayramı Organizasyonu kapsamında iç savaş mağduru, çadır kentlerde, kamplarda yaşayan insanlara sadece kurban emanetlerini değil, Anadolu insanının merhametini, Türk Halkı'nın kadirşinaslığını taşıyor olacağız” denildi.

Suffe İlim İrfan Ve İnsani Yardım Derneği, Somali’nin yanı sıra Nijerya, Çad, Uganda, Kamerun, Bangladeş ve Suriye başta olmak üzere birçok ülkede yardım faaliyetleri sürdürüyor. Ülkelerde gıda, su kuyusu, kurban, cami ve mescid gibi alanlarda yardım çalışmaları gerçekleştiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.