Öne Çıkanlar 21 Temmuz 2023 güncel altın fiyatları TrinkPara çeşme türkiye ödül

Scooterlara yeni düzenleme

Scooterdaki liseli iki gencin ölümü Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni harekete geçirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi bu kazanın ardından scooterlara ilişkin yeni bir düzenleme yaptı.

Ulaştırma ve Koordinasyon Merkezi'nin kararıyla hız limiti saatte 20 kilometreye düşürüldü. Ayrıca scooterların hız sınırının 50 kilometreyi aştığı yollara girmesi yasaklandı.

Antalya Ulaşım ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç ise 50 kilometre altında hız sınırının olduğu yerlerde kullanılmasını istediklerini belirtti. Öte yandan Tonguç, belli kamu kurumlarının etrafına park edilmesini engellediklerini de açıkladı.

Scooter artık en çok kullanılan araçlar arasında yer alıyor. Ancak kurallara aykırı kullanılması çoğu zaman ölümle sonuçlanıyor.

Vatandaşlar ise karadan haberlerinin olmadıklarını belirtirken bilinçsiz kullananların olduğunu ve doğru bir karar alındığını dile getirdi.

Kazaların ve ölümlerin önüne geçmek için alınan kararlar kentteki 6 scooter firmasına da ulaştırıldı.

Karara uymayan firmalara yaptırım uygulanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.