Öne Çıkanlar oprukçu hüseyin arte saç Manisada bulunan en iyi piknik alanları

Sahte pasaport krizi

İstanbul Emniyeti Çarşamba günü yaptığı açıklamada gözaltındaki kişinin Beyrut'taki ABD büyükelçiliğinde çalışan "D.J.K." isimli bir diplomat olduğunu bildirdi.

ABD dışişleri bakanlığından bir yetkili ise konuya ilişkin olarak detay vermediği açıklamasında, "ABD'nin bir vatandaşının Türkiye'de gözaltına alındığının farkındayız. Bu şahıs ABD'nin diplomatı değildir. Uygun konsolosluk hizmetlerini sağlamaktayız" diye belirtti.

İstanbul Emniyeti, bahsi geçen ABD'li şahsın diplomatik pasaportunu Suriyeli kişiye vermeden önce İstanbul Havalimanında onunla kıyafetlerini değiştirdiğine dair video olduğunu açıklamıştı. Daha sonra Suriyeli kişinin pasaport kontrol noktasında şüpheli olduğu tespit edilmişti.

Emniyet dünkü açıklamasında bir zarf içinde 10 bin 000 dolar ve kendine ait diplomatik pasaport taşıdığını bildirmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.