Öne Çıkanlar Salihlide çeyrek altın ne kadar rapor dijital çanakkale gho

Ramazan ayı ne zaman bitecek, son oruç hangi gün tutulacak?

2023 ramazan ayı tarihleri, oruç ibadetlerini sürdürmeye devam eden vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Üç ayların sonuncusu Ramazan ayı bu yıl 23 Mart Perşembe günü itibariyle başladı.

Hicri Takvim ve Miladi Takvim arasındaki fark nedeniyle her yıl Ramazan Ayı başlangıcı bir önceki yıla göre 10-11 gün daha erken başlıyor. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı kameri ay hesaplamalarına göre, şevval ayının hilali, ramazanın 29'uncu günü akşamı görüleceği için bu yıl ramazan 29 gün sürecek.

Buna göre; Ramazan ayı bu yıl 20 Nisan 2023 Perşembe günü sona erecek. 21 Nisan 2023 Cuma günü ise bayramın 1. günü idrak edilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, kameri takvime göre ayın dünya etrafında döndüğü sürenin 29 gün ve bir kaç saat olduğunu söyledi.

Ramazanın bazen 29, bazen de 30 gün sürmesinin ayın dünya etrafında dönme süresiyle ilgili olduğuna işaret eden Bozkurt, "Bu ramazan da 29 gün sürecek." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.