Öne Çıkanlar çeşme türkiye fuar midyat ayhan

Rahmi M. Koç Müzesi, çocukların 23 Nisan coşkusuna evlerinde ortak oluyor

Rahmi M. Koç Müzesi, çocukların 23 Nisan coşkusuna evlerinde ortak oluyor

Rahmi M. Koç Müzesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutluyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yılının kutlandığı bu anlamlı günde müze, koronavirüs nedeniyle evlerinde kalan çocukların bayram heyecanına sosyal medya hesaplarından gün boyu paylaşacağı videolarla ortak oluyor.

Müzenin Eğitim Bölümü tarafından hazırlanan “Atatürk ve Bayrak” etkinliğinde çocuklar videodaki adımları takip ederek evde basit malzemelerle Atatürk Portresi ve Türk Bayrağı yapıyor. “El Ele” etkinliğinde ise çocuklar renkli boyalarla hazırladıkları el baskısını “23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlu Olsun” mesajıyla pencerelerine asarak “Ayrı yerlerde olsak da bu bayramda da birlikteyiz” mesajı veriyor, dünyaya sevgi ve kardeşlik yayıyor.

Kitaplarıyla çocukların kalbini kazanan gazeteci-yazar Yalvaç Ural da 23 Nisan özel mesajıyla miniklere sesleniyor. Dünyanın dört bir köşesinde yapılmış teneke oyuncaklardan oluşan koleksiyonunu 2009 yılında Rahmi M. Koç Müzesi’ne bağışlayan Ural, çocukların bayramını kutlayarak onları kucaklıyor. Aynı şekilde Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Bölümü eğitmenlerinin hazırladıkları video mesaj ile çocukların bayramını kutluyor.

Müze, “Atatürk çocuklara 23 Nisan’ı neden armağan etti?” diyerek çocukları yaratıcılıklarını sergilemeye de davet ediyor. Miniklerin #23Nisan #rmkmevde etiketleriyle gönderdikleri video, resim, şiir ya da hikayeleri gibi tüm çalışmalar sosyal medya hesaplarında hikaye olarak paylaşılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.