Öne Çıkanlar CHATGPT mert şener MANİSA Erzincan benzin ve motorin 2023 güncel fiyatları (1 Ağustos) salihli nöbetçi eczane

Pidelerde Harç Hazırlama

Bir pide hazırlama süreciyle ilgili olarak günümüz şartlarında pide içi hazırlama nasıl olmalıdır? Evdeyken pide içine neler katabilirsiniz ve nerede pişirebilirsiniz... Bu ve benzer pek çok konuda harika bir kaynak olması adına pide içi hazırlama yöntemlerinden tutun da yanında neler tüketebilirsiniz konusuna kadar pek çok içeriğiyle beraber lezzetleri bir araya getirerek harika şeyler hazırladık.

Son derece titizlikle davrandığımız bu yazı içerisinde ilk olarak herkesin aklına gelen kıymalı pide harcı nasıl hazırlanır konusudur. Bununla beraber içine katmak istediğiniz pek çok şey olabilir ve bunları neye göre hazırlamalısınız… Hem tereyağlı hem yumurtalı hem de diğer çeşitleriyle beraber son derece titiz bir lezzete sahip olabilme konusunda sizlere hazırlıklı bir şekilde pide yapabilme ustalığının püf noktalarını sunacağız.

Harika bir kıymalı pide için iç harcında kullanılacak etin 2 kere çekilmesi gerektiğini unutmayınız. Güzel bir peynirli pide de ise hamurun kabarması için hamura biraz izin verin, dinlendirin. Mutlaka hamuru açtıktan sonra dinlendirerek çok daha iyi şekilde kabarmasını sağlamış olursunuz.

Kıvamı tutturma konusunda ise dinlenen hamurlar, ne kadar iyi tutturmak istiyorsanız o kadar çok yoğurmaya ihtiyaç vardır. Birkaç kez yoğurarak çok daha lezzetli bir kıvam yakalayabilirsiniz. Pide içine de köşelerine de yağ sürerek çıtır bir lezzet yakalayabilirsiniz. Bu noktadan sonra pide içi nasıl hazırlanır konusunda malzemeleri sunacağız sizlere…

Kıymalı pidelerde 500 gr kıyma içerisine soğan, domates, maydanoz, sivri biber ve salça yeterlidir. Her birini kararınca hazırladıktan sonra güzel bir karışım noktasında ise tabi ki el yordamıyla bir kap içerisinde sırasıyla hepsini katıp karıştırabilirsiniz. Tabi domates, biber ve soğanları iri kıyım olacak şekilde robottan geçirebilirsiniz. Hepsi karıştıktan sonra kıymalı pide harcınız hazır demektir.

Eğer peynirli pide istiyorsanız bu konuda peynirlerinizi hazır etmeniz gerekmektedir. Peynirli pidede de 150 gr beyaz peynir ve lor peyniri ile işe koyulabilirsiniz. Ek olarak 30 gr tereyağı ile beraber biraz maydanoz yeterli olacaktır. Başka bir şey gerekmeden iç harcını hazırlamak hem daha basit hem de çok daha pratiktir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.