Öne Çıkanlar arte saç Manisada bulunan en iyi piknik alanları salihli nöbetçi eczanleri manisa nöbetçi eczanleri

Petrol fiyatları son yılların en yüksek seviyelerinde

Brent petrol, yüzde 1,1 yükselişle Ekim 2018’den bu yana en yüksek seviye olan varil başına 86,50 dolara yükseldi. Batı Teksas Petrolü ise 2014 yılından beri en yüksek seviyeyi gördü.

Fiyat artışında talep ve arz konularının yanında Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdülaziz bin Selman’ın küresel petrol üretimiyle ilgili dikkatli davranılması gerektiğiyle ilgili açıklamaları da etkili oldu.

GOLDMAN UYARDI

Goldman Sachs, küresel petrol talebindeki güçlü toparlanmanın Brent ham petrol fiyatlarını yılsonu varil başına 90 dolar tahmininin üzerine çıkarabileceğini söyledi. Banka, gazdan petrole geçişin petrol talebine günde en az 1 milyon varil katkıda bulunabileceğini tahmin ediyor.

Londra merkezli PVM Oil Associates’in petrol analisti Tamas Varga, “Görünen o ki, önümüzdeki aylarda küresel stok düşüşlerinin beklenmesi ve talep artışındaki bir düşüş, altta yatan hissiyatı değiştirebilir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.