Öne Çıkanlar atatürk banyo oprukçu hüseyin tekin

Miras Avukatına Ne Zaman Başvurulur?

Miras Avukatına Ne Zaman Başvurulur?

Miras hukuku alanındaki uyuşmazlıkların çözümünde ilk başvurulacak kişi miras avukatlarıdır. Miras yöntemi, miras yöntemi denilen yasayı bilmiyor. Miras hukuku TMK tarafından düzenlenir. Miras hukuku, vasiyetçilerin veya devamsızların mülkünün dağıtımına ilişkin yasal kısıtlamalar içerir.

Devamsızlık, kişiyle uzun süre iletişim kurulmamışsa kişinin ölümüne karar vermesinin istendiği ve mahkemenin bu yönde karar verdiği bir durumdur. Ölen kişinin mirası bazen borç içindedir ve gelirden daha fazla toplu ödemeye sahip olabilir. Miras avukatları ayrıca fazla gayrimenkulleri reddetmeli ve müvekkillerine onları olası zararlardan korumaları talimatını vermelidir. Eskişehir avukat çalışanları mirasın ortak payda bölünmesi için elinden geleni yapar.

Eskişehir Avukatları Hangi Hizmeti Verir?

Aile hukuku alanında, ailenin korunması ve evlilik ile nişan, evlilik ve boşanma davalarına ilişkin genel düzenleyici çerçeve çerçevesinde hukuki hizmetler verilmektedir. Boşanma durumunda bile. Miras hukuku, vesayet, velayet gibi sorular değerlendirilecektir. Evlat edinme, nüfus, yaş gibi durumlar da aile hukuku kapsamında değerlendirilmektedir.

Eskişehir miras avukatı avukatlık ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Boşanma davalarının yanı sıra çocuk velayeti davaları, babalık davaları, tazminat ve bakım yardımı davaları ile çocukların malvarlığının yönetimi konularında da hukuki hizmet vermektedir. Boşanma davası ve aile hukuku kapsamında aile içi şiddet, kişilik haklarına tecavüz gibi konularda hukuki ve danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Miras Avukatları Neler Yapar?

4320 Sayılı Kanun kapsamında hukuk hizmetleri, aile koruma konuları, mal ortaklığı davaları, mal ayrılığı davaları gibi davalarda hukuk ve danışmanlık hizmetleri verilmektedir. Miras avukatları tarafından ele alınan davalar arasında mirasın reddi, miras belgelerinin alınması, nafaka avukatlığı gibi alanlarda uygulama yer almaktadır.

Mirasın kaldırılması davaları, evlat edinme avukatları ve evlat edinme izni davalarına da bakarlar. Diğer hususların yanı sıra aile hukuku vekâlet davaları, yetki iptali, ebeveyn-çocuk ilişkileri ve baba konularında hukuki hizmetler verilmektedir. Eskişehir Aile Avukatları, yaş değişiklikleri ve yönetmelikleri, yaş düzeltmeleri ve kaza ile ilgili davalarda sağlanmaktadır. Evren Demircan sitesinden avukatlık hizmeti alabilirsiniz.

Miras Avukatı Boşanma Davasına Bakar mı?

Medeni hukukun bir alanı olan aile hukuku uyuşmazlığının ortaya çıkması durumunda yasal işlem başlatan avukattır. Boşanma sürecinde, velayet, mal paylaşımı gibi konuları yasal olarak netleştirmeye çalışır. Avukatlar sadece boşanma değil miras avukatı olarak ta işlem yapar. Bazen bazı durumlarda bu avukatlara aile avukatı da denir.

Miras Davası Nasıl Gerçekleşir?

Miras davasında tarafların öne sürdükleri iddialar neticesinde mahkeme, duruşma hazır olduğunda taraflara celp gönderecek. Bu mahkeme celbi bir temyiz belgesidir. İlk duruşmanın tarih ve saatine karar verildikten sonra bu, taraflar için çok önemli hale geliyor. Taraflar bu usulün ilk davasına katılmazlarsa itiraz haklarını kaybederler.

Davaya katılmayanlar, davayı genişletmeye veya sonradan gerekçeyi değiştirmeye itiraz edemeyecekleri için davayı kazanma ihtimalleri daha düşüktür. Hâkim her iki dilekçeyi de okuyacak ve durumu değerlendirmeye çalışacak. Bu kararın ilk günü aslında ön duruşma günüdür. Miras avukatı hem hakkınızı savunur hem de hakkınız olanı alır.

Miras Avukatı Arabuluculuk Yapar Mı?

Miras avukatları ayrıca aile hukuku ve mülk paylaşımı anlaşmazlıklarını mahkeme salonu dışında çözmeye çalışabilirler. Taraflar, yargılama öncesi veya sonrasında bir araya getirilebilmekte ve uyuşmazlığın tarafları arasında iletişim yoluyla arabuluculuk sağlanabilmektedir. Ancak miras avukatlarının bu girişimleri, özel hukukun teknik bir uygulaması olan "arabuluculuk" olarak kabul edilemez. Arabulucu, uyuşmazlığın tarafı değil, arabuluculuk listesindeki bir kişidir. Boşanma avukatları temsil ettikleri tarafların haklarını korumakla yükümlüdürler.

Mirasta mal paylaşımı en önemli hukuki uyuşmazlıktır. Çünkü vefat yada devir süreciyle aynı anda veya süreç tamamlandıktan sonra başka bir prosedür başlar. Varlıkların dağıtımından kaynaklanan bir anlaşmazlık olması durumunda, karşılıklı bir anlaşma, şikâyetin sunulmasından önce veya sonra uyuşmazlığı çözmek için bir arabulucu çağırabilir.

Taraflar, bir miras avukatı aracılığıyla arabulucu ile iletişime geçebilir ve mal paylaşımı konusunda müzakere ve anlaşma talebinde bulunabilirler. Anlaşmalı veya çekişmeli miras davası, hakem heyeti tarafından karara bağlanamaz. Miras davalarında nafaka, maddi ve manevi tazminat, mal paylaşımı gibi konular davalarda ek olan arabuluculuk ile çözülemez.

Miras Davası Nasıl Açılır?

Vefat halinde ya da miras paylaşımı yapılacağı zaman nedenine göre dosya hazırlamanız gerekir. Taraflar mirasta aynı şartlara sahip olabileceğinden, tüm bu şartlar müşterilerle yapılan detaylı görüşmelerde netleştirilmelidir. Davacı dinlendikten sonra, bazı durumlarda davanın hukuki dayanağı belirlenir, şartların durumu ve gerekliliklerden sonra yapılan dava hazırlanır ve hukuk davası yazılır.

Miras davası, davanın istenen sonuca katkıda bulunacağını gördükten sonra dava dosyasının hazırlanmasıyla başlar. Dava dosyalarında yeterli sayıda dilekçe ve iddiayı destekleyen deliller arasında yer almalıdır. Yazılı delil ve avukat delili ispat edebiliyorsa fizik için yazılı delil kullanmanız gerekir. Dava dosyası hazırlanırsa, yazılı delil bir dilekçeyi temsil ediyorsa, yazılı delil mahkemeden delil sağlamak için gereklidir.

Tanık ifadesinin delile dayanması halinde adı, soyadı ve adresinin dava dosyasına bildirilmesi gerekir. Dava dosyası talep edildikten sonra dosya pahalı ise dosya teslim edilir. Miras devri prosedürü başlar. Bu konuda Evren Demircan sitesinden avukat hizmeti alabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.