Öne Çıkanlar https:trinkpara.io tekirdağ

MGK'nın gündemi yeni harekat

Milli Güvenlik Kurulu, son dönemin en kritik toplantılarından birini gerçekleştirecek. Toplantının ana gündem maddesi, Suriye'ye yeni harekat.

Operasyon ne zaman başlayacak? Harekat hangi bölgede düzenlenecek? Hangi hedefler imha edilecek? Tüm bu soruların yanıtının, kritik MGK'dan çıkması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı bu açıklama ile harekat için hazırlıkların başladığını bildirdi.

Olası harekat için de 2 seçenek verdi. Erdoğan'ın "tehdit oluşturan alanlar" olarak tanımladığı kentlerin son dönemde terör örgütünün saldırılarını sürdürdüğü Tel Rıfat, Münbiç ve Kobani olabileceği belirtiliyor.

Erdoğan’ın “eksik kalan kısımlar” olarak tanımladığı bu bölgeler ise, Cerablus ile Kobani, Kobani ile Tel Abyad arasında kalan ve Tel Abyad ile Rasul Ayn arasındaki kalan noktalar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.