Öne Çıkanlar atatürk oprukçu Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Salihli Araç Severler Modifiye Derneği Didem Yıldız Küçük

Kılıçdaroğlu: 138 bin öğretmen atamasını bir haftada gerçekleştireceğiz

İktidarın 20 yıldır, öğrencilerin yurt sorununu çözemediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu,”20 yıldır iktidardalar. Yurt sorununu çözemediler. 20 yıl falan değil. 1 yılda Türkiye’de yurt sorununu bitireceğiz. 19-20 yılda yapamadıklarını 1 yılda yapacağız.” dedi.

HER KURUŞUN HESABINI SİYASİ OTORİTENİN VERMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Salondaki gençlere seslenen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili gençler, Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığı tehlikededir. Faizciler ve dolarcılar, Türkiye’de 83 milyon kişinin gelirine ipotek koymuş durumda. Ödediğiniz her kuruş vergi ya Londra’daki tefecilere veya beşli çeteye gidiyor. Esnafa, çiftçiye, emekliye, işçiye, memura giden yok. Nereye gidiyor bu paralar? Şunu da söyleyeceksiniz; vergide de adaleti getireceğiz. Ödenen her kuruş verginin hesabını, siyasi otoritenin bize vermesini sağlayacağız. Demokrasinin çıkış kaynağı şudur; ‘Ey hükümet, ey yönetenler ben vergi veriyorum. Benim ödediğim vergiyi nedene ve kime harcadınız?’ Bunun yanıtının verildiği ülkelerde demokrasi vardır. Bunun yanıtının verilmediği yerde de demokrasi yoktur.”

YOLLARI, KÖPRÜLERİ HAVALİMANLARINI DEVLETLEŞTİRECEĞİZ

Yolları, köprüleri ve havalimanlarını özelleştireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Şunu rahatlıkla söyleyebilirsiniz maliyetini bilmediğimiz geçtiğimiz yollardan, köprülerden dolar bazında, avro bazında ödediğimiz paralar, uçmadığımız havaalanlarına avro bazında ödenen paralar, bunların tamamını devlete ait kurumlar haline dönüştüreceğiz. Yani devletleştireceğiz. Avroyla, dolarla para ödemeye son vereceğiz.” dedi.

SANAYİ BÖLGELERİNİN ARADIĞI ELEMAN SIKINTISINI KARŞILAYACAĞIZ

Sanayi bölgelerindeki nitelikli eleman sıkıntısına da dikkat çeken Kılıçdaroğlu,

“Bütün organize sanayi bölgelerinde iş garantili teknoloji liseleri açacağız. Bu liselerden mezun olan, kendi izdüşümündeki fakülteye artı puanla girecek. Böylece bizim gözbebeğimiz olan ve büyük emek harcadığımız organize sanayi bölgelerinin aradığı eleman sıkıntısını büyük ölçüde karşılayacağız. Üretim gerçekten artacak, nitelikli eleman artacak. Kişi eğer üniversiteye gitmek istiyorsa çok daha uygun koşullarda üniversiteye de gitmiş olacak” şeklinde konuştu.

Atama bekleyen öğretmenlerin sorunlarını çözeceklerini de aktaran Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Taşımalı eğitim rezaletine son vereceğiz. Nerede bir öğrenci varsa, yanında da öğretmeni olacak. Dolayısıyla Ferhat ile Şirin’i buluşturur gibi öğretmenle öğrenciyi buluşturacağız. Atama bekleyen öğretmenlerin büyük ölçüde çözeceğiz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirsiniz, halkın iktidarında, Sayıştay’ın ‘eksiktir’ dediği 138 bin öğretmen atamasını bir hafta içerisinde gerçekleştireceğiz. 138 bin öğretmen, evlatlarıyla, öğrencileriyle buluşacak.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.