Öne Çıkanlar izdo fuar midyat hüseyin Mersin Ticaret ve Sanayi Odası

Kentte yıkılan 37 okulun yerine yenisi hala yapılmadı

Bursa’da eğitimde yaşanan sıkıntıları gündeme taşıyan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, 18 aydır boş duran bazı okullardaki öğrencilerin tadilat gerekçesiyle başka okullara gönderilmesine tepki gösterdi. Karaca, pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiği dönemde okulların tadilatının yapılmadığını, başka okullara gönderilen öğrencilerin mağdur edildiğini söyledi.

“AKP İKTİDARI, MİLLİ EĞİTİMİ DE YÖNETEMEDİ”

Bursa’da hiçbir projenin yürümediğini ifade eden Karaca, şunları söyledi;

“Ne hastane yapılıyor ne de okul. Yenisi yapılacak diye 2017'den buyana 37 okul yıkıldı ama yerine hiçbir şey yapılmadı.

Şimdi üstelik pandemi döneminde, sınıfların az mevcutlu olması gerekirken, yine okullar boşaltılıyor, öğrenciler başka okullara taşınıyor, mevcudu ikiye katlanan okullarda binlerce öğrenci mağdur.

Son olarak Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi boşaltıldı, öğrencileri ikili öğretime döndürülen Şehit Sinan Acar Ortaokulu'na nakledildi.

İlçelerimizden de tadilata alınan ve öğrencileri nakledilen okul haberleri geliyor. AKP iktidarı eğitimde de sınıfta kalmıştır. Hiçbir şeyi yönetemedikleri gibi, Milli Eğitim'i de yönetemiyorlar.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.