Öne Çıkanlar 21 Temmuz 2023 güncel altın fiyatları TrinkPara çeşme ödül oyunculuk

Kartoteks nedir? Kartoteks dolapları ne işe yarar?

Kartoteks, iş yerlerinde evrakların saklanması ve korunmasını sağlamak için dayanıklı ve güvenilir şekilde üretilen dolaplardır. Kartoteks dolabının amacı, evrak karmaşasını önlemek ve çalışma ortamında ihtiyaç olan evraklara ulaşmayı kolaylaştırmaktır. Kartoteks dolapları, askılı dosyalar için özel olarak tasarlanıp üretilir. Kartoteks kullanım alanları ise genel olarak bankalar, hastaneler, okullar, fabrikalar, büyük veya küçük her türlü şirketlerdir.

Kartoteks dolapları en iyi arşivleme sistemlerinden biridir ve kurumsal ve büyük şirketlerin en tercih ettiği yöntemdir. Merkezi kilit sistemi en büyük avantajıdır. Dosyaları sadece çekmeceyi çekerek kategorize olmuş halde görebiliyor olmak ve ilgili dosyaya hızlı ulaşım sağlaması ise diğer avantajlarıdır.

Arşivleme ve daha sonra arşivlenen dosyaların kolayca bulunabilir olması kartoteks dolabını tercih edilen bir ürün haline getiriyor.

Askılı dosya dolabı olarak da adlandırılan kartoteks, çekmeceli olarak tasarlanır. Kartoteksin diğer arşivleme yöntemlerinden farkı ilgili dosyaya kolay ulaşım ve diğer dosyaları dağıtmadan gerekli dosyanın diğer dosyalar arasından seçilmesini sağlamasıdır.

Dosyalar, kartoteks dolaplarında bulunan çekmecenin derinlemesinde sağda ve solda yer alan iki adet metal çubuk üzerine özel dosya sistemi ile yerleştirilir. Kartotesk dolaplarında kullanılacak dosyalar bu dolaplar için özel olarak üretilir. Şekli ve tasarımı ile de çalışma ortamının şık görünmesini sağlar.

Ofis malzemelerini, evrakları, dosyaları, klasörleri ve projeleri içine yerleştirilebilecek fonksiyonel dolaplar olan kartoteksler, ofis düzenini sağlamaya yardımcı olur. Dosyaların masalarda dağınık halde kalmasına engel olan bu dolapları; kaliteli, işlevsel ve güvenli olduğu için ofis çalışanları rahatlıkla kullanabilirler.

Kartoteks dolaplarının kullanım amacına göre farklı ölçüleri ve modelleri bulunuyor. Kartoteks dolaplarının dosya dolapları, harita plan dolapları, kartoteks dolapları, arşiv dolapları gibi çeşitleri vardır. Çeşitli modellerde bulunan kartoteks dolaplarına dosyalar, evraklar ve projeler belli bir düzen içinde yerleştirilerek evrakların çalışma ortamında karışık halde kalması engellenir. Bunun yanı sıra, aranan dosyanın kolay bir biçimde bulmaya imkan tanır.

Kartoteks dolaplarının sağladığı düzen sayesinde çalışma ortamlarında moral ve motivasyon olarak çalışanlara geri dönüş sağlar. Kartotesk dolapları ile elde edilen motivasyon sayesinde yapılan işin verimliliği de artar. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.