Öne Çıkanlar Fresh Park CHATGPT üzüm bayraklı yıldırım

İntihal Tespit Programları

İnternet kullanımının artık hayatımızın her alanında olmasından dolayı bilgiye çok rahat erişebiliyoruz. İstenen bir konuda bir makaleyi yazmak, bir ödevi hazırlamak çok kolay. Ama kopya içeriklerle. Herkese açık kaynaktan tüm bilgiler web sitelerinde ve blog sayfalarında mevcut. Ancak bir proje oluşturmanız gerekiyorsa, bunu vicdanınız ve birşeyleri emekle yapmanın verdiği rahatlıkla özgün bir şekilde gerçekleştirmelisiniz. Bunun yanı sıra kontrolleri sağlamak adına birçok ücretsiz intihal programı mevcut. Dolayısıyla kes-kopyala-yapıştır işler eskisi kadar kolay değil. Eğer üniversitede bir hoca iseniz bu sayede öğrencinizi dersten bırakabilir, makale satın alan bir kişi iseniz de satın almaktan vazgeçebilirsiniz.

İntihalden Kaçmak İçin Hile Yapılabilir Mi?

İntihal tespit programları sayesinde artık kopya içerikler rahat bir şekilde bulunabiliyor. Ancak maalesef internetin kötü yüzü de doğru yapılan işleri daha kolay hale getirmek için hile yoluna başvurması. Bunun yolları da internet ortamında fazlasıyla anlatılıyor. Benzerlik oranını sıfıra yakın bir hale getirmek için beyaz renkte nokta ya da virgül gibi semboller kullanılıyor. Ayrıca beyaz renkli tırnak işaretleri kullanılarak metnin program tarafından alıntı gibi algılanması sağlanabiliyor. Bu tarz kurnazca hareketleri program, benzerlik oranı hesaplamalarında doğrudan alıntıların kapsam dışında olması istendiyse, alıntı gibi algılıyor ve özgün olarak işaretliyor.

Plingua İntihal Programı Hileleri Çözer Mi?

Plingua, bu bağlamda hizmet veren ilk yerli yazılım olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla, yapılan tüm bu hileler tarafımızdan daha önce öğrenilmiş ve buna göre çalışmalar yapılmış durumda. Bahsettiğimiz hileler, yıllardır kullanılan ve gerçekten eski sistemler üzerinde yapıldığı için, gelişen teknoloji sayesinde Plingua da kendini geliştirerek büyümeye devam ediyor. Bu tarz hilelere pabuç bırakmayarak, emek hırsızlığına karşı çıkıyor. İçiniz rahat bir şekilde intihal sorgulaması yapacağınız bir sistem olarak kurgulanmış durumda. İntihali hiçbir ödevde, tezde ya da makalelerde görmek istemeyiz ancak internet sitelerinde gördüğümüz birbirinin aynısı içerikler de bizleri üzüyor. Bu yüzden özgün işler ortaya çıkması adına tüm önlemlerimizi alarak emek verilen gerçek bilgilerin yayınlanmasından yanayız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.