İngilizce Tercüme Yaptırırken Bunları Unutmayın

İngilizce Tercüme Yaptırırken Bunları Unutmayın

İngilizce tercüme hizmeti alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Çevirinin çeşidi, sağlamanız gereken belgelerin türüne, diğer çok farklı durumların yanı sıra talep eden kurum veya kişinin yasal ihtiyaçlarına bağlı olacaktır. İlk olarak şunu söylemeliyiz ki birden çok dil bilen herkes tercümanlık yapamamaktadır. İyi ve kaliteli bir tercümanın metnin özünü çevirisine yansıtması şarttır. Bu durum aslında kelimesi kelimesine çevirisi meselesi olmamaktadır. Bir dilde manalı olan diğerinde olmayan durumlar bulunmaktadır. İngilizce tercüme fiyatları ise projeye göre değişiklik gösterir.

Bilgi ve Deneyim

Tercüman uygun akademik birikime ve bununla beraber gereken tecrübeye sahip olmalıdır. Bu, herhangi bir çeviri hizmeti için oldukça önemlidir. Tercümanlık eğitimi almış olmaya ek olarak uzmanın bu kategoride tecrübesi olmalıdır. Bu da farklı bir noktayı gün yüzüne çıkarıyor. Bütün tercümanlar aynı aklanda uzman olamamaktadır. Bazıları yasal tercümelerde diğerleri iş metinlerinde, edebiyat, bilim ve daha birçok hususta uzmandır. İyi bir sonuç yakalamak amacıyla alanında tam bilgi ve donanıma sahip olan bir çevirmen seçmek önem arz etmektedir.

Diller

Genelde insanlar kelime başı çeviri ücreti gibi noktalara odaklanır. Elbette bu husus da oldukça önemlidir. Fakat bir uzman ikinci bir dile değil ana dilinize çeviri yapabilmelidir. Profesyonelin dilde tam bilgi ve tecrübeye sahip olmasına rağmen, bu dili günlük şekilde yönetmesi ve dille daimi olarak iletişimde kalıyor olması önemlidir. Mesela, İngilizcesi çok akıcı olan fakat İngilizce konuşulan bir yerde hiç yaşamamış olan tercüman, dildeki ifadelerin birçoğu hakkında bilgili olmayacaktır.

Yazma

İyi bir çevirmenin sahip olması gereken önemli niteliklerden biri de kuşkusuz ki iyi yazmaktır. Bu önemsiz bir durum değildir. Çünkü tercüme de yazma işidir. Bir tercüman, bir şeyi farklı biçimlerde söyleyebilmeli ve metnin ruhunu bulana dek incelemelerini sürdürmelidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.