Öne Çıkanlar demagoji oprukçu hüseyin arte koç

İhracatçının finansman sorununa şirket çözümü

İhracat kapasitesinin ve uluslararası pazardaki rekabet gücünün artırılması ile ihracatçı firmaların finansmana erişimini kolaylaştırılması amacıyla İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi (İGE) kuruldu.

İGE’nin 10 milyon TL sermaye ile Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) ve Eximbank'ın ortaklığı ile 14 Ekim'de kurulduğu belirtildi.

Söz konusu şirket aracılığıyla, teminat yetersizliği nedeniyle çeşitli kredi ve destek imkânlarından yeterince yararlanamayan ihracatçıların krediye erişmeleri kefalet suretiyle sağlanacak.

‘KREDİ ÇEKMEK İÇİN ARSASINI İPOTEK ETTİRMESİN DİYE’

Buna göre, ihracatçıların kredi almak için fabrikasını, arsasını bankaya ipotek vermek zorunda kalmayarak teminat sorununa çözüm olması hedefleniyor.

İhracatın tabana yayılmasını sağlayarak ihracat hacminin sürdürülebilir şekilde artırılmasına büyük katkı sağlaması amaçlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.