Öne Çıkanlar CHATGPT salihli nöbetçi eczane süleyman yıldırım

Green Card Çekilişi

Amerika, ülkedeki nüfus çeşitliliğini dengelemek adına belli zamanlarda göçmen almaktadır. Bu göçmenleri çeşitli şekillerde ve şartlarda kabul eder. Bunun en yaygın olanı ise green card alarak ülkede yaşam sürdürme hakkı elde etmektir.

Bu kartı alabilmek için öncelikle ülkenin her yıl ekim ayında düzenlemiş olduğu green card çekilişi olarak bilinen kura sistemine katılmak gerekir. Bu sistemde her yıl rastgele seçilen 110 bin kişiden kriterlere uygun 55 bin kişi seçilir. Çekilişe katılmak için istenen bazı şartlar vardır:

• Öncelikle başvuracak kişilerin 18 yaşından büyük olması gerekmektedir.

• Son beş yıl içerisinde kendi meslek alanında en az iki yıl uzmanlık şartı aranmaktadır.

• Başvuruların yalnızca resmi web sitesinden yapılması isteniyor. Başka şekillerde yapılan başvurular kabul edilmiyor.

• Başvuru şartlarında belirtilen ölçülere uygun fotoğraf teslim edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde başvurunun kabul edilmeme ihtimali vardır.

• Başvuru sırasında size verilen konfirmasyon numarasını muhafaza etmeniz ve istenildiği takdirde ibraz etmeniz gerekmektedir.

• Başvuru için herhangi bir maddi ya da dil yeterliliği şartı yoktur.

E-2 Yatırımcı Vizesi Nedir?

Green card dışında tercih edilen bir diğer seçenek e2 vizesi olup, bu vizenin de belli şartları vardır.

Öncelikle ülkeye giriş ve vize kabulü için en az 500.000 dolarlık yatırım yapma şartı bulunur. Bu şartı sağladıktan sonra ülkenin belirlemiş olduğu havuz sistemine dahil olarak yatırımcı vizesini almaya hak kazanabilirsiniz.

Bu vize size 2 yıl ülkede yaşama ve çalışma hakkı tanır. Bu süreyi doldurduktan sonra ise green card başvuru yaparak ülkede oturum şansına sahip olabilirsiniz.

Amerika’da Yaşam Rehberi

Amerika’ya giriş ve sonrasında yaşam sürdürme konularında en çok merak edilen soruları ve cevaplarını amerikarehberi.com internet adresinde bulabilirsiniz. Bu siteden green card ve vizeler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.