Öne Çıkanlar Manisa Somada Salihlide dolar euro fiyatları Salihlide çeyrek altın ne kadar Manisa Büyükşehir Belediyesi MOTORİN

“Gordion’un Çobanları ” Belgeselinin Tanıtımı Ankara’da Yapıldı

“Gordion’un Çobanları ” Belgeselinin Tanıtımı Ankara’da Yapıldı

“Gordion’un Çobanları” adlı belgeselin ilk gösterimi Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde gerçekleştirildi. Yönetmenliğini Kadir ULUÇ’un yaptığı belgeselin galasına Polatlı Belediye Başkanı  Mürsel YILDIZKAYA, Ankara İl Turizm ve Kültür Müdürü Ali AYVAZOĞLU ve çok sayıda davetli katıldı.  

Belgeselde, dünyanın en eski mesleklerinden biri olan çobanlık mesleğinin Friglerden bu yana tarihsel gelişimi, Friglerde tarım ve hayvancılık ve Gordion Antik Kenti günümüzdeki haliyle  harmanlanıp anlatılmakta. Belgeselin müzikleri  antik Frig müziği modu etkisindeki  ezgisel yapı  kullanılarak yapıldı. Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi tarafından da desteklenen belgeselin yapımcılığını Kadim KOÇ, ve müziklerini Murat Özden ULUÇ yaptı. Gordion Kazı Başkanı Prof. Dr. Brian ROSE ve Gordion Projesi üyesi Dr. Ayşe SALZMANN’ın konuşmacı olarak yer aldıkları belgeselin senaryosunu Nurefşan ÜNVEREN yazdı.

Gordion’un Çobanları, Kadir Uluç, Yönetmen Kadir ULUÇ, Murat Özden ULUÇ, Nurefşan Ünveren

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.