Öne Çıkanlar oprukçu hüseyin arte saç Manisada bulunan en iyi piknik alanları

Estetik Uzmanlığı

    Güzellik artık kadınlar olduğu kadar erkeklerin de gündemini meşgul etmekte, güzellik merkezleri hem kadın hem erkek için önemli hal almaktadır. Estetik uzmanları bu konuda eğitimlerini tamamlamış ve insanları bu anlamda mutlu etmek için çalışan profesyonellerdir. Masaj, zayıflama, makyaj, epilasyon-depilasyon, cilt bakımı gibi konularda kişinin cilt ve vücut yapısına uygun yöntemleri kullanarak, değişimlerine sebep olmaktadırlar. Ama bu değişim kesinlikle cerrahi olmamakla birlikte, kişini can sağlığını tehlikeye atmadan yapılmaktadır. Estetik cerrah ayrı, estetik uzmanı farklıdır. Bu yönüyle estetik uzmanı da zaten kendine bakmalı ve görüntüsüyle insanlara güven verebilmelidir diye düşünmek gerekir. Bir estetik uzmanı, güzellik merkezinde de rahatlıkla çalışabilir, isterse kendi işin kurup, insanlara hizmet verebilir. Estetik konusu bir yanıyla da insan psikolojisine hitap ettiği için, bu tip işlemlerin sonunda insanların kendini iyi hissetmesi ve hayatlarında kendilerini daha öz güvenli ve iyi hissetmektedirler. Bu nedenle vücut ve cilt, saç yapısında ne gibi sorunlar varsa bulup, ona göre işlem yapmak estetik uzmanlarınca tespit edilmektedir. Memnuniyet ilkesini benimsemek  burada oldukça önemli bir noktadır. Memnuniyet ilkesini benimsemiş uzmanlar daimi müşterileri de çekme potansiyeline sahip diyebiliriz. Güncel yöntemleri, cihazları takip etmek estetik uzmanlığı için en önemli noktalardır. Kullanılan cihazların ve aletlerin hijyenine özen göstermek müşteri potansiyelini daha da yükseltmektedir. Son teknolojik gelişmeleri takip ederek, müşterilerin memnuniyet düzeyini arttırmak ve daha konforlu alanlar oluşturmak güzellik merkezlerindeki beklentilerdendir.

   Bir estetik uzmanı, müşteriyi karşılama anından itibaren güler yüzlü, iletişimi yüksek ve müşterisini dinleyen bir yapıda olmalıdır. Sadece maliyeti için müşteriye uygun olmayacak işlemleri yapmaya kalkar ve sonucunda psikolojik sorunlara yol açarsa, bu kesinlikle meslek etiğine uygun bir davranış olmaz. Yine vücut yapısına uygun olmayan beslenme ve diyet programları vermek sağlık üzerinde oynamak olacak ve bu da yine kötü sonuçlar doğuracaktır. Bu yönüyle pek çok insan mağduriyet yaşamış durumda diyebiliriz. İyi araştırmak bu yönden önemlidir.

    Yaratıcılık tüm bunlar için, bu meslekte önemlidir. Yaratıcı düşünen bir estetik uzmanı, estetik algısıyla bu yaratıcılık özelliğini birleştirir ve hem doğal hem  de göze hitap eden sonuçlar ortaya çıkarabilir.

http://www.dromerozerdem.com/cerrahi-olmayan-prosedurler/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.