Öne Çıkanlar atatürk banyo oprukçu hüseyin tekin

Emekli maaşlarına en az %50 oranında zam yapılmalıdır.

Emekli maaşlarına en az %50 oranında zam yapılmalıdır.

Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, ’En düşük emekli maaşı, asgari ücretin altında kalmamalı ve tüm Emekliler ile Asgari ücretin altında kalan Kamu çalışanlarına en az %50 oranında zam yapılmalıdır. ’dedi.

Türkiye'deki milyonlarca emeklinin geçinemediğine dikkat çeken Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, ’ Enflasyonun düşük olduğu dönemde bile geçim sıkıntısı çeken sayıları 9 milyonun üzerinde olan emeklilerimiz, artan enflasyonun altında ezilmektedir. En düşük emekli maaşı, asgari ücretin altında kalmayacak şekilde düzenlenmeli ve tüm emekli maaşlarına asgari ücrete yapılan zam oranında, zam yapılması ivedilikle hayata geçirilmelidir. ’dedi.

Asgari ücretin altında kalan emekli aylığında düzenleme şart.

Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, ’Toplumun her kesiminde hiç şüphesiz ki alım gücü düştü ve alım gücünün düşmesinden en çok etkilenenlerin başında, sayıları 9 milyonu bulan Emeklilerimiz gelmektedir. Alım gücünün düşüşüne ilave olarak hali hazırda 1500-2000 TL arasında düşük emekli aylığını alan emeklilerimizin, asgari geçimlerini idame etmeleri mümkün olamamaktadır. Genel tabloya baktığımızda Türkiye'de 5 milyon 964 bini SSK, 1 milyon 654 bini Bağ-Kur, 1 milyon 569 bini emekli sandığı statüsünde olmak üzere toplam 9 milyon 187 bin emekli bulunuyor. Emeklilere, vefat eden eş, anne veya babasının aylığını alan 3 milyon 878 bin kişi, malullük, vazife malullüğü ve sürekli iş göremezlik aylığı alan 318 bin kişi de eklendiğinde bu sayısı 13 milyon 383 bini buluyor. Bu tabloya bakıldığında, Türkiye nüfusunun yüzde 16'sına karşılık gelen emeklilerimizin, en düşük emekli aylığının asgari ücrete tekabül edecek şekilde düzenlenmesi, mecburiyet noktasını çoktan aşmış bulunmaktadır. Emeklilerimizi yaşadıkları bu zorluktan kurtarmak için ivedilikle adım atılmalıdır. ’dedi.

Emekli aylığına en az %50 zam yapılmalıdır.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın emekli maaşlarına zam yapılması yönünde talimatı ile çalışmaların başladığı belirten Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, ’ Türkiye nüfusunun yüzde 16'sına karşılık gelen emeklilerimizin emekli aylığına, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın asgari ücretliyi enflasyonun altında ezdirmeyeceğim duruşu ile hayata geçirdiği, asgari ücrete yapılan %50,5 oranına eşdeğer zam yapılmalıdır. Emekli olmayan tüm çalışanların emekli adayı olması ve emeklilerin çektiği sıkıntıları görmeleri, bugün hakkını savunma konusunda en savunmasız kesim noktasında bulunan emeklilerimiz, yıllarca çalışma hayatının içinde yer alarak ülkenin kalkınmasında büyük emekler sarf etmiş ve görevlerini yeni nesillere devretmemiştir. Bugün Türkiye nüfusunun yüzde 16'sına karşılık gelen emeklilerimizin hakkını savunmak herkesin görevidir. Emeklilerimizin çektiği sıkıntılar dikkate alındığında emekli aylığına %100 zam yapılması yeterli bir sebep olmaktadır. Bugün mevcut atmosferde emeklilerimizin yaşam koşullarını rahat bir şekilde idame edecekleri oranda, emekli aylıklarına zam yapılması hayati öneme sahiptir. Genel yaşam koşulları dikkate alındığında %100’ün üzerinde zam yapılması durumunda nispeten yaşamlarının düzeleceği gerçekliği düşünülerek, emekli aylıklarına minimum asgari ücrete yapılan %50 oranına eşdeğer zam yapılmadır. ’dedi.

Maaşları asgari ücretin altında çalışanlar için zam şart

Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen net asgari ücrettin 2 bin 825 liradan 4 bin 250 liraya yükseltilmesi ile kamuda çalışan binlerce çalışanın maaşları asgari ücretin altında kaldığına dikkat çeken Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, ’Cumhuriyet tarihinde asgari ücrette yapılan en büyük zam niteliği taşıyan net asgari ücrettin 2 bin 825 liradan 4 bin 250 liraya yükseltilmesi hiç şüphesiz önemli bir durum olmakla birlikte asgari ücretlinin enflasyona ezdirilmemesi yerinde bir karardır. Enflasyonun altında hiçbir vatandaşımızın ezdirilmemesi çok büyük önem barındırmaktadır. Bu gerçeklikle hiçbir kesimin mağdur edilmemesi adına, maaşları asgari ücretin altında kalan kamuda çalışan binlerce çalışanın maaşları, asgari ücrete yapılan zam oranında zam yapılması için gerekli düzenlemeler yapılarak, bir an önce hayata geçirilmelidir. ‘dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.