Öne Çıkanlar CHATGPT turp eczane salihli Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi

Ekonomist Önder Tavukçuoğlu: Yatırım yapılacak şirketin geçmişi araştırılmalı

Hissesi alınacak şirketin geçmiş yıllardaki satışlarına bakılması gerektiğini belirten Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, “Şirketin her yıl bir önceki yıla göre enflasyonun üzerinde büyümesi gerekiyor. Şirketteki büyüme çok önemli ve istikrarlı olması gerekiyor.” dedi.

Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, hissesi alınacak şirketin faaliyet gösterdiği sektöründe en az ilk beş oyuncusu içerisinde yer almasının önemine dikkati çekerek yatırım yapılacak şirketin geçmiş yıllardaki satışlarına bakılması gerektiğini kaydetti.

“Şirket ortaklarının mali yönden güçlü olması çok önemli”

Borsa yatırımcılarına önerilerde bulunan Tavukçuoğlu, “Şirket ortaklarının mali yönden güçlü olması gerekiyor. Bu çok önemlidir çünkü yaşanabilecek bir kriz esnasında şirketine yeterli finansal destek çok önemlidir. Patronu şirket değil patron şirketi desteklemelidir.” ifadelerini kullandı.

“Şirketin büyümesi için yatırım kapasite artışı çok önemli”

Tavukçuoğlu, şirketin büyümesi için yatırım kapasite artışının önemli olduğunu vurgulayarak, “Teknolojisi de çok önemli. Bu yüzden şirketin en az üç yılda bir yatırım yapıp yapmadığına bakın. Bu şirketin finansal sağlığı bakımından çok önemli bir gösterge olacaktır.” şeklinde konuştu.

“Bir şirketin yabancı ortağının da olması çok önemli”

Bir şirketin yabancı ortağının da olması çok önemli olduğunu dile getiren Tavukçuoğlu, “Bu durumun olduğu şirketler bilançoda makyaj yapamaz ve adaletli bir şekilde temettü verir. Birbirlerini denetlerler; bu avantajdır.” dedi.

Kaynak: Derin Hisse

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.