Öne Çıkanlar ödül kadın oyunculuk model aşkın

Düşük Omuz Sorunları Kimlerde Görünür?

Fizik tedavi denilince aklan gelen sorunlardan bir de düşük omuz sendromu olarak tanımlanan düşük omuz problemleridir. Hem kadınlarda hem de erkeklerde görülen bu duruş bozukluğuyla ilgili olarak başlangıç, orta ve ileri seviyede çeşitli sorunlar meydana gelmektedir. Fonksiyon kaybı yaşayan, omuz tedavi edildiğinde de omuz seviyesine göre insanların normale dönmesi daha hızlı veya yavaş olacağı şekilde pek çok durum mevcuttur.

Bir sağlık problemi olarak tanımlanan ve çeşitli fizyoterapi merkezleriyle beraber bu anlamda destek alabileceğiniz gibi öncesinde de bir klinik değerlendirmesinin önemli olduğu düşük omuz sendromu, insanlarda postüral bir duruş bozukluğunu gösterir. Yapılacak olan bir fizik tedavi süreciyle beraber sorunun çözümü mümkün olurken, günümüzde bu sorunların ortadan kaldırılması noktasında da nokta atış sergiler.

Benzer şekilde de insanlarda sağlık sorunlarını ortadan kaldırmak, en iyi şekilde donuk omuz sendromu belirtilerine göre hareketlerde kabiliyetsizlik, yürüyüş, duruş bozukluğu varsa bunların çözümü hakkında hem destek hem de bilgi alabileceksinizdir. Bununla alakalı olarak https://www.haberso.com/haber/5893858/dusuk-omuz-sendromu-nedir-insana-etkileri-ve-tedavi-yontemleri-nelerdir sayfasında hem detaylı olarak bilgi aktarılmış olup hem de isteklerinize uygun şekilde de tedavi yöntemlerinin neler olduğuna dair bilgi edinebilirsiniz. Haberso ile birlikte düşük omuz sorunu hakkında tedavi çeşitlerini görüntüleyebileceksiniz.

Duruş bozukluğu sorunu, insanların belli bir zaman sonrasında eklem yerlerini doğru şekilde kullanamamaları, çeşitli bölgelerinin ve daha çok boyunlarının daha çok ileri, öne doğru duruşları sebebiyle ortaya çıkan düşük omuz sorunu olarak işaretlenir. Hal böyle olunca da burada tıbbi bir müdahale gerekeceği gibi tıbbi bir kontrol ile birlikte de sorunun çözümü gereklidir.

Omuz düşüklüğü ile ilgili olarak tıbbi destek ve değerlendirmeler sonucunda neler yapılması gerektiğine dair hekim tarafından bilgi almak mümkün olacaktır. Bununla beraber sorunlarınıza çözüm olarak hem fizyoterapi desteği görebilir hem de evinizde, kendi konforunuzda da istediğiniz gibi normal seviyelere indireceğiniz şekilde spor gibi egzersizler yapabilirsiniz.

Omuz Düşüklüğü Egzersizi Nedir?

Doğrudan omuz düşüklüğüne değil omuzlara, sırta ve boyna etki eden bir egzersiz ile birlikte sorunlarınızı tek bölge taraflı çözümleyebilirsiniz. Bu konuda yararlanacağınız pek çok kaynağı internette bulabilir ve araştırabilirsiniz. Fonksiyon kaybı yaşamadan omuz tedavisinde omzunuzun asimetrik duruşu, daha az hareket ediyor oluşunuz ya da bir bölgeniz kilitlenmiş gibi duruşunuz konusunda destek alabilirsiniz.

Bununla ilgili olarak omuz düşüklüğü egzersizleri ile birlikte ağırlıklı olarak fonksiyonel bir çalışmayı tek başınıza evinizdeyken de yapabilirsiniz. Kürek kemiklerini sıkıştırma, omzunuzu geriye alarak belirli saniye aralıklarında bunu tekrar etme gibi çeşitli hareketlerle beraber siz de vücudunuzu hem kontrol eder hem de daha sağlıklı bir şekilde egzersiz programına başlamış olursunuz.

Öncesinde tabi ki bir hekim kontrolüyle beraber egzersizlere başlamak, çeşitli egzersizlerden önce omuz düşüklüğünün temel sorununa inmek ve bunun tekrarlanmaması için de gerekli desteği almak gibi pek çok konuda gereken bilgiyi, desteği alabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.