Öne Çıkanlar demagoji oprukçu hüseyin arte koç

Deniz Sağdıç "Ready-ReMade" Işık Galeri Teşvikiye Sergi

Deniz Sağdıç “Ready-ReMade”

Doğa dostu sürdürülebilir fikirlere ilham verebilmek, öte yandan sanatın sürdürülebilirliğine dikkat çekmeyi amaçlayan görsel sanatçı Deniz Sağdıç, atık hale gelmiş her türlü ürün ve objeyi, geri dönüşüm (recycling) ve ileri dönüşüm (upcycling) prensibiyle sanatın dünyasında yeniden var etmeyi amaçlıyor.

Sağdıç, Ready-ReMade projesinin güncel evresinde denim başta olmak üzere tekstile odaklanır. Dokuma tekniğinin tarihte ilk ortaya çıktığı Anadolu coğrafyasında tekstil, kültürü şekillendiren temel ögelerdendir. Yine bir tekstil ürünü olan denim, Sağdıç’a göre; dil, ırk, sınıfsal ayrım gözetmeksizin genel kabul gören ve böylece ürünü aşan konumuyla kültürel bir imge halini almıştır. Bu nedenle Sağdıç denimi bir malzemeden çok bir iletişim platformu olarak değerlendirir. Denimden meydana gelen eserle ortaya çıkan bu çok daha samimi ilişki sanatın sürdürülebilirliğine de katkıda bulunur.

Metin Kutusu: denizsagdicart

../../DENIM/DENIM%20TENİM%20KATALOG%20YAPIM%20YENİ/RESİMLER%20(ORTAK)/instagram%20siyah%20beyaz.png

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.